Taliban: NATO'nun Çekilmesi Sonrası Türkiye Dahil Hiçbir Yabancı Güce Müsamaha Göstermeyeceğiz

TAKİP ET

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid'den Türkiye'ye yönelik sert bir açıklama daha geldi.

Daha önce de Türkiye'ye ültimatom veren Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda NATO'nun Afganistan'dan çekilmesi sonrasında Türkiye dahil hiçbir yabancı gücün askerlerine müsamaha göstermeyeceklerini belirtti.

Türkiye'nin Taliban'a yaptığı teklifin çoktan reddedildiğini belirten Mücahid, "ABD'nin çekilmesi sonrasında diğer yabancı güçlerin her ne bahaneyle olursa olsun ülkede kalmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Mücahid geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada da Türkiye'nin işgalci güç sayılacağını ve ona göre muamele edileceğini belirtmişti.

Erdoğan'ın Afganistan'da Kalma İsteği

ABD ve Biden ile ilişkileri düzeltmek için Kabil Havalimanı'nın güvenliği konusunda Türk askerinin Amerikan taşeronu olarak kullanılması için girişimlerde bulunan Erdoğan ve Biden arasında anlaşmaya varılmıştı.

Taliban'dan Açıklamalar

Taliban'dan gelen "Türk yetkililer kararlarını bir kez daha gözden geçirip ülkemizin işgaline devam ederse, İslam Emirliği ve Afgan milleti dini, vicdani ve vatani görevi gereği yirmi yıllık işgale karşı olduğu gibi onlara karşı da tavır alacaktır. Bu durumda, tüm sonuçların sorumluluğu, başkalarının işlerine karışan ve bu tür uygunsuz kararlar verenlerin omuzlarına yüklenecektir" açıklamasını AKP Sözcüsü Ömer Çelik "iletişim kazası" olarak nitelemeye kalkmıştı.

Sonrasında ise “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” diyen Erdoğan'a Taliban Türkiye'nin Afganistan'a yönelik bütün müdahalelerinin iç işlerine karışmak olarak değerlendirileceği şeklinde yanıt vermişti.

Taliban NATO'nun Çekilmesi Sonrası Türkiye Dahil Hiçbir Yabancı Askere Müsamaha Göstermeyeceğiz