Taliban Pençşir'e Ek Birlikler Gönderdi: Dün Yaşanan Çatışmalarda 7 Taliban Militanı Öldürüldü

TAKİP ET

Afganistan'ın neredeyse tamamını ele geçiren Taliban'a karşı Pençşir'de direniş sürüyor.

Afganistan'da Taliban tarafından ele geçirilemeyen tek bölge olan Pençşir'de Şah Ahmet Mesut'un başını çektiği direniş sürüyor. Direnişin sözcüsü Fehim Deşti, Pençşir'i kuşatma altın alan Taliban'la çatışma çıktığını bildirdi.

Fehim Deşti, çatışmalarda 7 Taliban üyesinin öldürüldüğünü ve 2 Taliban üyesinin yaralandığını, ayrıca 2 direnişçinin yaralandığını açıkladı.

Taliban'ın Pençşir bölgesine takviye güçler gönderdiği ve örgüte ait askeri bir helikopterin bu güçlerle birlikte gönderildiği bildirildi.

Taliban ve direniş güçleri arasında süregelen müzakerelere ilişkin olarak Taliban yöneticisi Emirhan Muttaki'den gelen açıklamada, görüşmelerin sonuçsuz kladığı ifade edildi.

Tacik yoğunluklu nüfusa sahip bir bölge olan Pençşir vilayeti, vadiler silsilesinden oluşuyor. Bu nedenle Pençşir Vadisi olarak anılan bölge doğal bir kale durumunda.

Direnişe, dağılan bazı Kabil hükümeti komandolarının da destek verdiği ve Eşref Gani'nin kaçışıyla birlikte yasal lider olduğunu ilan eden Emrullah Salih'in de destek verdiği bildirilmişti.

Taliban Pençşir'e Ek Birlikler Gönderdi Dün Yaşanan Çatışmalarda 7 Taliban Militanı Öldürüldü