Taliban Sivillerin Kapılarına 'Teslim Olun ya da Ölün' Mesajları Asıyor

TAKİP ET

Afganistan'ı ele geçiren terör örgütü Taliban, ılımlı söylemlerinin aksi eylemlerini sürdürüyor.

Terör örgütü Taliban, ABD ve NATO'nun ülkeyi terk etmesiyle birlikte Afganistan'ı süratle ele geçirmiş, Kabil hükümetinin Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeden kaçmasıyla birlikte başkent Kabil direnişsiz olarak düşmüştü.

Kabil'in düşmesiyle birlikte Afganistan'ın tek hakimi konumu haline gelen Taliban, ABD'nin Kabil'den tamamen ayrılmasıyla birlikte başkenti tamamıyla eline geçirmiş oldu.

Bu sırada dünyaya ılımlı mesajlar vererek herkes için af çıkardıklarını iddia etmesine rağmen Taliban'ın yabancı güçlere yardım eden Afganistanlıların kapılarına "Teslim olun ya da ölün" mesajları içeren kağıtlar asmaya başladığı öğrenildi.

Britanya basınının yazdığı haberlere göre Taliban 20 yıllık NATO misyonu sırasında yabancı ülke askerleri için çalışan Afganistanlıların kapılarına astığı mektuplarda "Haçlılar için çalışan" kişilere "Teslim olun ya da ölün" çağrısı yaptı.

Bu kişilerin Taliban'ın mahkemelerine teslim olmaları emredildiği belirtilirken mektubu alan kişilerden biri "Mektup resmiydi. Üzerinde Taliban’ın damgası vardı. Naz, ‘Mahkemeye gidersem ölüm cezası alacağım. Teslim olmazsam beni infaz edecekler. Bu yüzden saklanıyorum ve kaçmanın bir yolunu arıyorum" diye konuştu.

Taliban Sivillerin Kapılarına 'Teslim Olun ya da Ölün' Mesajları Asıyor