Taliban Sözcüsü: Afganistan'da Savaş Sona Erdi

TAKİP ET

Taliban'dan Afganistan'daki duruma ilişkin resmi açıklama geldi.

Al-Jazeera'ye konuşan Taliban'ın siyasi ofis sözcüsü Mohammad Naeem, Afganistan'daki savaşın "sona erdiğini" ilan etti.

"Tüm Afgan taraflarıyla diyaloga hazırız ve tamamının güvenliklerini garanti edeceğiz" diyen Naeem, "Yabancı güçlerin başarısızlıkla sonuçlanan tecrübelerini tekrar edeceklerini düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Taliban'ın başkalarını hedef alan hiçbir gruba Afganistan topraklarında varlık tanımayacağının altını çizen Naeem, örgütün başkalarına zarar verme arzusunda olmadığını söyledi.

"Ülkemiz için istediğimiz özgürlüğe, halkımız için istediğimiz bağımsızlığa ulaştık" diyen Naeem, Kabil'i terk etmek isteyen sivillerin ve diplomatların çokluğu nedeniyle Kabil Uluslararası Havalimanı'nda yaşanan kaosa ilişkin olarak Kabil'deki bütün diplomatik misyonların güvende olduğunu ve şehirdeki "herkesin" tam olarak huzurlu olmasını istediklerini kaydetti.

Naeem, "Kabil'deki büyükelçiliklerin, diplomatik misyonların, kurumların ve yabancı ulusların mensuplarını temin ederiz, onlar için bir tehlike yok. Kabil'deki herkes kesinlikle rahat olsun. İslam Emirliği güçleri Kabil'de ve ülkedeki diğer şehirlerdeki güvenliği sağlamakla görevli" ifadelerini kullandı.

Taliban Sözcüsü Afganistan'da Savaş Sona Erdi