Taliban Sözcüsü: Kadın Haklarına Saygı Duyacağız

TAKİP ET

Taliban sözcülerinden Süheyl Şahin, Afganistan'da barışçıl bir iktidar geçişi beklediklerini söyledi.

Taliban'ın sözcülerinden biri olan Süheyl Şahin, Afganistan'daki mevcut durum ve Taliban'ın takip edeceği politika hakkında BBC'ye konuştu.

Şahin, Taliban'ın kadınlar hakkındaki politikasının ne olacağı yönündeki bir soruya "Kadın haklarına saygı duyacağız. Politika, kadınların eğitime ve işe erişebilmesidir. Başörtüsüne dikkat edecekler, o kadar. Burka tek başörtüsü değil, başka seçenekler de var" şeklinde yanıt verdi.

Şahin, kadınların evden tek başına çıkmalarına da izin verileceğini sözlerine ekleyerek özellikle Kabil'de halka mallarının ve canlarının güvende olduğunu garanti ettiklerini belirtti.

Sözcü, "Barışçıl bir iktidar geçişi bekliyoruz. Şehir ve güç, Afganistan İslam Emirliği'ne verilmeli, daha sonra gelecekte tüm Afganların katılımının olacağı kapsayıcı bir Afgan İslami hükümetine sahip olacağız." şeklinde konuştu.

"Afganistan halkı, Taliban tarzı şeriat yasalarına göre yaşamayı beklemeli mi" sorusuna da cevap veren Şahin, "Elbette. Tüm Afganların olacağı kapsayıcı bir İslami hükümet istiyoruz. Afganistan halkının talebi bu" ifadelerini kullandı.

Ülkeyi terk eden Afganistan halkına da çağrı yapan Şahin, "Kimse ülkeyi terk etmemeli. Tüm yeteneklere ve kapasiteye ihtiyacımız var, hepimizin ülkede kalması ve katılması gerekiyor" dedi.

Kadın Fotoğrafları Kapatıldı

Taliban sözcüsünün bu açıklamasına karşın objektiflere yansıyan bir görüntüde Taliban'ın ele geçirdiği Kabil'de duvardaki kadın fotoğraflarının kapatıldığı görüldü.

taliban kabil afganistan kadın hakları saygı duyacağız açıklama süheyl şahin sözcü politika bbc konuştu kadın fotoğrafları duvar kapatıldı