Taliban Sözcüsü Taliban'ın Yeni Yönetim Şeklini Anlattı

TAKİP ET

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Taliban yönetiminde hayatın nasıl olacağını anlattı.

15 Ağustos'ta başkent Kabil'e giren Taliban'ın sözcülerinden Zabihullah Mücahid, örgütün Afganistan'da uygulayacağı yönetim sistemini anlattı. Enformasyon ve Kültür Bakanı olması planlanan Mücahid, Taliban'ın geçmiş yıllardaki halinden farklı olacağını iddia etti. 

Kadınları eve kapatma veya örtünmeye zorlamak gibi uygulamaların yapılmayacağını ve kadınlarla ilgili endişelerin 'temelsiz' olduğunu öne süren Mücahid, evden çıkan kadına erkek vasinin eşlik etmesi şartının sadece üç gün ya da daha uzun süren seyahatler için geçerli olacağını söyledi.

Okula, iş yerine, üniversiteye ya da hastaneye gitmek isteyen kadınların yalnız da sokağa çıkabileceğini belirten Mücahid, kadınların başlarını örtmeleri şartıyla iş hayatına dönebileceklerini de ifade etti.

İnsanlara Baskı Yapmak Yerine İkna Etmeyi Planlıyoruz

Mücahid, iki gün önce Afganistan Müzik Enstitüsü'ne (ANIM) saldırıp okuldaki tüm enstrümanları parçalayarak kapısına kilit vurmalarına rağmen insanlara müzik yasağı konusunda baskı yapmayacaklarını iddia ederek, "Müzik İslam'da yasaktır, ancak biz insanları baskı uygulamaya gerek kalmadan böyle şeyleri yapmamaya ikna etmeyi umuyoruz" dedi.

taliban mücahid afganistan sözcü zabihullah yönetim müzik yasağı