Taliban Sözcüsü'nden 'Yeni Afganistan' Paylaşımı

TAKİP ET

Taliban Sözcüsü Suheyl Şahin sosyal medya hesabı üzerinden Kunduz şehrinde okula giden başörtülü kız çocuklarını paylaşarak 'Yeni Afganistan' yazdı.

Taliban'ın 1994'teki kurucularından ve o zamandan beri sözcüleri olan Suheyl Şahin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı.

Verdiği röportajlarda kendisini çağdaş ve ılımlı yansıtmaya çalışan Şahin, aksini iddia edenleri sonuçlarına katlanmakla tehdit ediyor. 

Taliban tarafından en çok baskıya ve şiddete maruz kalan kesim olan kadınlar için 'Kadınların kırmızı çizgisi olduğunu' öne süren Şahin yaratmaya çalıştığı algıda yine sınıfta kaldı. Sosyal medya üzerinden  ingilizce olarak 'Yeni Afganistan' yazarak Kunduz şehrinde okula giren türbanlı kız çocuklarını paylaşan Şahin, Batı'ya 'hoş' gözükmek isterken bir skandala imza atmış oldu. 

Videodaki görüntülere göre, adeta bir sürü halinde okula girmeye çalışan türbanlı kız çocuklarının başlarında duran sarıklı bir erkeğin çocukları içeriye yönlendirdiği ve okulun kapısında onları bekleyen başka bir erkeğin olduğu görülüyor. 

taliban afganistan kunduz kapalı türbanlı başörtülü sözcü okul kız çocuk