Taliban: Türkler Bizim Müslüman Kardeşlerimizdir

TAKİP ET

Taliban Kültür Komisyonundan Abdulkahhar Balki, Türkiye ile iş birliği içinde olacaklarının sinyalini verdi.

Taliban Kültür Komisyonu'ndan Abdulkahhar Balki, Türkiye ile Taliban'ın geçmişte kültür paylaşımı yaptığını savunarak iş birliği yapılabileceğini söyledi. Müslümanlık başta olmak üzere Taliban ve Türkiye arasında birçok ortak nokta olduğunu iddia eden Balki, "Türkler bizim Müslüman kardeşlerimizdir. Büyük bir geçmişi geniş bir kültürü paylaşıyoruz. Din gibi birçok ortak noktamız var. Türkiye ve Türk insanıyla diplomatik, ekonomik ve diğer alanlarda işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.

Balki, Taliban'ın geçmişten bugüne insanlara yanlış yansıtıldığını, sanıldığı gibi bir örgüt olmadıklarını öne sürerek, ''İnsanlar bizimle ilgili bir propagandaya maruz kaldı. İslam Emirliği'nin bütün imajı çarpıtıldı dünyaya. Taliban'ın ilk ortaya çıktığı dönemde de amacı istikrar getirmekti. İnsanların varlıkları ve onurları güvende değildi. Ayrıca o dönemde verilen ilk resmin doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü sosyal medya gibi birçok araç da yoktu'' ifadelerini kullandı. 

''Kadınların Çalışması ile İlgili Kısıtlamamız Yok''

Yayımlanan tüm görüntülere ve Afganistan'da yaşayan vatandaşların ifadelerine rağmen yürüttükleri uygulamaları reddeden Balki, “Afganistan'da güvenliği sağladık. Şu anda hiç suç işlenmiyor. Taliban da Afganistan için kapsayıcı bir sistem üzerinden çalışıyor. Afganistan'da İslam hukuku üzerinde bir program üzerinde çalışıyoruz. Her hükümet yeni stratejiler belirler. Geçmiş yönetimimizden de çok fazla tecrübe kazandık. Ayrıca daha önceki yönetimimizde de kadınların çalışması ile ilgili bir kısıtlama yoktu'' şeklinde konuştu.

 

taliban türkiye kardeş afganistan kültür komisyonu balki