Taliban Yetkilisi: Türkiye'yi Müttefik Görüyoruz, Erdoğan'dan Saygı Bekliyoruz

TAKİP ET

Taliban yetkilisi Molla Muhammed Yakup, Türkiye'yi müttefik olarak gördüklerini ve Erdoğan'dan saygı beklediklerini söyledi.

Afganistan'da başkent Kabil'in yönetiminin Taliban tarafından ele geçirilmesi beklenirken, Taliban'ın önemli isimlerinden ve eski lideri olan Muhammed Ömer'in oğlu Molla Muhammed Yakup, Türkiye ile ilgili açıklamada bulundu.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Yakup, "Kabil çok kısa süre içerisinde kontrolümüze geçecek. Afganistan İslam Emirliği'nin zaferini tüm dünya kabul etmeli. Bizi tanıyan ülkelerle yakın ilişkiler kurmaya hazırız" dedi.

"Afganistan topraklarında hiçbir ülkenin bulunmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde sözlerine devam eden Yakup, "Kısa süre içerisinde hangi ülke olursa olsun Afganistan İslam Emirliği topraklarında yabancı güçleri işgalci olarak görüp gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'yi Müttefik Olarak Görüyoruz"

"Türkiye, yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke" açıklamasını yapan Yakup, "Erdoğan'dan bize karşı saygılı olmasını arzuluyoruz. Türkiye, birçok Afgan'ı barındıran ve yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke. Türkiye'yi bir düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

taliban molla muhammed yakup açıklama erdoğan türkiye müttefik görüyoruz saygı bekliyoruz kabil kontrol