Taliban'dan Kaçmak İsteyen 640 Kişi Bir Kargo Uçağına Sığdı

TAKİP ET

İnsanlar vahşi terör örgütü Taliban tarafından ele geçirilen Afganistan'dan kaçabilmek için her türlü zorluğu göze alıyor.

Sosyal medyada yayılan görüntüler, Taliban'ın kurması muhtemel rejimden insanların ne derece korktuğunun en büyük ispatı olarak gösteriliyor.

Ülkenin terör örgütü tarafından ele geçirilmesi ve Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeden kaçmasının ardından yaşanan insani krizi en iyi anlatan fotoğraf olarak yorumlanan görüntüde, ABD'ye ait kargo uçağına karga tulumba binmiş olan yüzlerce Afganistanlı görülüyor.

ABD'ye ait C-17 Globemaster III model uçağa 640 kişinin bindiği belirtilirken, fotoğrafın ilk olarak yayımlandığı Defense One, bu tür bir uçağın aldığı en yüksek insan sayısının bu olduğu kaydedildi.

Fotoğrafın yayılmasının ardından konuya ilişkin olarak açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri söz konusu uçağı dolduran insanların Kabil'den Katar'a güven içerisinde götürüldüklerini bildirdi.

Fotoğrafı yayımlayan Defense One'da yer alan bilgilere göre, söz konusu uçağa bu kadar çok insanın binmesi beklenmiyordu ancak tüm uyarılara rağmen insanlar uçağın rampasından girmeyi sürdürdü.

Taliban'dan Kaçmak İsteyen 640 Kişi Bir Kargo Uçağına Sığdı