"Tam da Bunun İçin Mücadele Ederken Hayatını Kaybetti Metin Lokumcu, Şimdi Anladınız mı?"

TAKİP ET

Karadeniz'de yoğun sağanak yağışı nedeniyle meydana gelen sel felaketinin boyutu bölgedeki yanlış yapılaşma nedeniyle daha büyük kayıplara neden oldu.

Mayıs 2011'de dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan seçim mitingi için Artvin'in Hopa ilçesine gitmiş, Erdoğan'ın geldiği gün çevreye yapacağı olumsuz etkiler nedeniyle protesto edilen hidroelektrik santrallerine (HES) karşı protesto gösterileri düzenlenmişti.

Protestolarda sıkılan biber gazı nedeniyle öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetmiş, polisin şiddetinin Lokumcu'nun ölümüne neden olduğu iddia edilmiş, bölgede o gün kaydedilen görüntüler bu iddiaları güçlendirmişti.

Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinde de Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde HES patladı ve birçok vatandaşımız kayboldu, birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Bölgede kaç vatandaşımızın kaybolduğu, hayatını kaybettiği ve ne kadar maddi zarar oluştuğu ise henüz tahmin edilemiyor,

Sel felaketinin ardından Metin Lokumcu'nun duvarlara çizilen resimleri sular altında kaldı. Durumun görüntülerini paylaşan sosyal medya kullanıcıları ve bazı milletvekilleri Lokumcu'nun ne için mücadele ederken öldüğünü hatırlattı.

Tam da Bunun İçin Mücadele Ederken Hayatını Kaybetti Metin Lokumcu Şimdi Anladınız