Tam Kapanma Ama Tam Değil: Tatil Beldelerinin Nüfusu Katlandı

TAKİP ET

17 gün sürecek tam kapanma öncesinde turistik bölgelerin nüfusu ciddi oranda arttı.

17 gün sürecek olan, tam olmasa da hükümet tarafından "tam kapanma" olarak adlandırılan pandemi yasaklarının başlamasından önce büyük şehirlerden turistik bölgelere akın oldu.

Medyada başta İstanbul, bütün "büyük şehirlerden kaçış" olarak adlandırılan trafik yoğunluğu bugün sabah saatleri itibarıyla alışıldık büyük şehir trafiğini katmerleyen bir hal aldı. 

"Akın"ın hedefi olan turistik beldelerden Bodrum'un nüfusunun kısa sürede yarım milyonu aştığı belirtilirken, Muğla'nın Ortaca, Fethiye, Marmaris gibi ilçelerinde de nüfus ve trafik patlaması yaşandı.

Muğla-Aydın karayolunda polislerin araçları durdurup evrak kontrolü yaptığı noktada 2 kilometreden uzun bir araç kuyruğu oluştu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise durum ile ilgili olarak, "İstanbul başta olmak üzere birçok farklı şehirden Muğla genelinde kapanma sürecini yazlıklarda veya özel villalarda geçirmek için buraya geldiler. Maalesef bu bize 7 ile 14 gün içerisinde negatif olarak geri dönecek. Gelenlerin virüsü taşıma ihtimali çok yüksek. Ama bunların testleri yapılmadığı için şu an taşıyıcı olup olmadıkları bilinmiyor" şeklinde konuştu.

Tam olmayan tam kapanma öncesi öncesinde Adalar nüfusu ise 4 misli arttı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'un açıklamasına göre ise geçtiğimiz yıllarda Adalar Nüfusu 9 bin 873 kişi iken şu an Avşa Adası 25 bin, Marmara Adası 10 bin, Ekinlik Adası bin kişiyi ağırlıyor.

Tam Kapanma Ama Tam Değil Tatil Beldelerinin Nüfusu Katlandı