Tam Kapanma Bahanesiyle Alkol Satışı Yasaklandı

TAKİP ET

NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya, 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışının yasaklandığını iddia etti.

NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya, tam kapanma döneminde alkol satışının yasaklandığını iddia etti. Twitter hesabından 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar geçerli olacak tam kapanma hakkında açıklama yapan Kaya, ''30 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışı tüm günler yasak olacak, yapı marketler kapalı olacak, AVM, kuaför, berber gibi işletmeler kapatılacak, uçak, gemi, tren, otobüs bileti almak için seyahat izin belgesi şart olacak'' ifadelerini kullandı.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı, Tekel Bayilerin Yasak Kapsamında Olmadığını Belirtmişti

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, tekel bayilerinin tam kapanma sırasında yasak kapsamına alınmadığını belirtirken tam kapanma hakkındaki genelgede alkol satışıyla ya da tekel bayileriyle ilgili özel bir madde olmaması akıllarda soru işareti bıraktı.

Daha önce uygulanan sokağa çıkma yasaklarında getirilen 2 günlük alkol satışı yasaklarının tam kapanma döneminde de olup olmayacağı merak edilirken genelgede yalnızca ''Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır” maddesi yer aldı.

tam kapanma alkol satışı yasak içki genelge ntc cumhurbaşkanlığı muhabiri serkan kaya tekel bayi açık kapalı