Tam Kapanma Döneminde Vatandaşa Moral Vermek İçin Hizmet Eden 'Mobil Konser' Aracına Valilik Engeli

TAKİP ET

Bolu Belediyesi'nin vatandaşlara moral vermek için kullandığı 'mobil konser' aracı valilik kararıyla engellendi.

Bir yıldan uzun süren pandemiyle beraber içine kapanan vatandaşlara destek vermek isteyen Bolu Belediyesi 3 gündür mobil konser etkinliği düzenleniyordu.

Pandemi döneminde işsiz kalan yerel sanatçılara da imkan sunan araç, ses sistemiyle birlikte yerel sanatçılar tarafından söylenen şarkılarla kentin mahallelerini geziyordu.

İşsiz kalan sanatçılara ve evine kapanan vatandaşlara destek olma amacıyla hizmete sunulan araç ‘valilikten izin alınmadığı’ gerekçesiyle durduruldu. Polis ekiplerinin müdahale ettiği araç Aktaş Mahallesi’nde bekletildi.

İl Hıfzıssıhha Meclisi kararlarında her türlü etkinliğin yasak olduğunu söyleyen polis ekipleri müzik yayınını da sonlandırdı.

Polis nasıl uygun gördüyse öyle yaparız diyen Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, ''Burada yasaya uygun olmayan bir faaliyet olduğunu düşünmüyoruz. Bizim buradaki amacımız kentimizdeki yerel sanatçılara destek vermekti. Bu pandemi sürecinde yerel sanatçılarımız ciddi manada sıkıntı çekiyordu.

Hem de evlerinde kalan vatandaşlara moral vermek istemiştik. Onlara eğlenceli dakikalar yaşatmak istemiştik. Polisimiz böyle uygun gördüyse biz de sonlandıracağız'' ifadelerini kullandı.

bolu tam kapanma moral vermek araç mobil konser valilik engel