Tam Kapanmada Bir 'Filistin' Eylemi Daha: Yüzlerce Kişi AKP Milletvekilleri ile Birlikte Yürüyüş Gerçekleştirdi

TAKİP ET

Tam kapanmaya rağmen yüzlerce kişinin AKP'li milletvekillerinin katılımıyla 'Filistin için' yürüyüş düzenlemesi tepki çekti.

Normal şartlarda dahi pek çok eylemin yapılmasına izin vermeyen AKP iktidarı, kendilerini rahatsız etmeyen eylemlere tam kapanmaya rağmen izin vermeye devam ediyor. Trabzon'da yüzlerce kişi AKP milletvekillerinin katılımıyla İsrail'i protesto etti.

Kudüs Dayanışma Platromu adlı kuruluşun çatısı altındaki kuruluşların çağrısıyla toplanan grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Tam kapanma sürecini sorgulatan protestoya Valiliğin de izin verdiği belirtildi. Yavuz Selim Bulvarı'ndaki Gülbahar Hatun Camisi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları ile "Müslümanlar birleşin" yazılı pankartlarla İskenderpaşa Camisi önüne kadar yürüdü.

Sosyal mesafe kurallarının da hiçe sayıldığı eylemin sonunda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına  AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu da eşlik etti.

Grup, basın açıklamasının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

trabzon filistin israil protesto yürüyüş yüzlerce kişi valilik izniyle akp milletvekilleri ile birlikte eylem yürüyüş yaptı tam kapanma tedbir sosyal mesafe israil'i protesto filistin'e destek