Tam Kapanmada Kullanılmayacak Köprülere Uçuk Fiyatlarda 'Garanti Ödemeleri' Yapılacak

TAKİP ET

Tam kapanma sürecinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 8 milyon 602 bin 200 dolar, Osmangazi Köprüsü'ne ise 29 milyon 736 bin dolar tutarında garanti ödemesi yapılacak.

Bu akşam başlayarak 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma sürecinde otoyollar, köprüler ve havalimanlarında geçişler de kısıtlanacak. Büyük oranda kullanımı azalacak köprülere garanti ödemeleri yapılacak.

Kapanma sürecinde yapılacak garanti ödemelerine yönelik çalışma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “18 günlük tam kapanmada otoyol, köprü ve yalnızca İstanbul Havalimanı için ödenecek araç ve yolcu gelir garantisinin toplam tutarı en az 1 milyar lirayı bulacak” dedi.

Yalnızca otoyollar ve köprüler için 2021’de ayrılan gelir garanti ödemesi tutarının toplamı 14 milyar 589 milyon TL olarak hesaplandı. 18 gün sürecek, otoyolların ve köprülerin büyük oranda boş kalacağı kapanmada şirketlere gelir garantisi olarak ortalama 719 milyon 457 bin 534 lira ödeme yapılacak. Bu tutar kur atışlarında güncellenecek. 

18 gün boyunca kullanılmayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 8 milyon 602 bin 200 dolar, Osmangazi Köprüsü için ise 29 milyon 736 bin dolar tutarında garanti ödemesi yapılacak. Güncel kura göre iki köprüye yaklaşık 315 milyon TL ödeme yapılmış olacak. İstanbul Havalimanı için ise 175 milyon liralık garanti ödemesi yapılacak.
 

tam kapanma garanti ödemesi milyar dolar istanbul havalimanı yavuz sultan selim köprü osmangazi