Tam Kapanmanın Ardından Üç Aşamalı Açılma Planlanıyor

TAKİP ET

Tam kapanma sürecinin sona ermesinin ardından kısıtlamaların üç aşamalı bir şekilde kaldırılmasının hedeflendiği gündeme geldi.

Alınan bilgilere göre, 17 Mayıs'ta sona erecek olan tam kapanmanın ardından 3 aşamalı bir açılma planlandığı öğrenildi. Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların bu yönde bir çalışam yürüttüğü ve yasakların kademeli olarak kaldırılmasının planlandığı dile getirildi.

Türkiye genelinde 100 bin nüfusa düşen günlük vaka sayısı 400-500 dolaylarında seyrederken, bu seviyenin 100'ün altına düşmesi gerektiği belirtiliyor.

Hürriyet'in haberine göre, bakanlığın beklentisi tam kapanmada vaka sayıları ve hastane başvurularında ciddi düşüşler yaşanması yönünde. 17 Mayıs'ta sona erecek tam kapanmanın ardından ise ilk aşamada okulların açılması ve sınavların yapılması hedefi bulunuyor. İkinci aşamada, kuaför, avukatlık bürosu ve tek dükkan olarak tanımlanan küçük esnaf mekanlarının açılabileceği söyleniyor. Üçüncü aşamada da kafe ve restoranların bazı sınırlamalar ile açılabileceği ifade ediliyor.

Uzmanlar, tam kapanmanın ardından uygulanan yasakların bir anda kaldırılmayacağı görüşünde. Hafta sonu ve akşam saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasının bir süre daha devam edeceği kaydediliyor.

 

tam kapanma sonrası üç aşamalı açılma planlama planlanıyor ardından uzmanlar hürriyet iddia vaka sayıları beklenti okullar kafeler küçük esnaf mekanlar açılma sokağa çıkma kısıtlaması hafta sonu akşam saatl