Tamga Türk Marmaris'ten Tahliye Edilen Bir Vatandaşa Ulaştı

TAKİP ET

Tamga Türk ekibi Marmaris Turgutköy'den tahliye edilen bir yurttaşa ulaştı.

Tamga Türk ekibi, Marmaris Turgutköy'de ikamet eden ve orman yangını nedeniyle bugün tahliye edilen bir vatandaşa ulaştı. Bugün bölgeden sivil teknelerle tahliye edilen ve Tamga Türk muhabirine "Tahliye edildik, ben Marmaris merkezdeyim, burda bir otele yerleştim iyiyim şu an. Ama o Hisarönü, Turgut, Söğüt, Çiftlik Koyu, Orhaniye köyü falan yanıyor şu an" diyen E.O.'nun açıklamaları şu şekilde:

Tahliyeyi Devlet Değil Sivil Tekneciler Yapıyor

Tahliyeyi devlet yapmıyor burdaki sivil tekneciler kendileri geliyorlar, köylerden insanları topluyorlar, Marmaris şehir merkezindeki limana bırakıyorlar. Sadece Turunç'ta amfibi çıkarma gemileri gelip insanları götürdüler.

Yangın 3 noktada devam ediyor, Asparan, İçmeler ve Hisarönü-Orhaniye arasında, ama kontrol altına alınamıyor.

Bütün işi halk yapıyor burda, yangın ekiplerine su, yemek, lojistik, kıyafet şudur budur tedariği halk yapıyor sadece. Hiçbir şekilde devlet yardımcı olmuyor. 

Arazözler müdahale ediyor ama arazi şartları nedeniyle arazözlerin giremediği noktalar var. Bahsettiğim noktalar kara yollarından uzak, kara müdahale ekiplerinin çok fazla söndüremeyeceği yangınlar, helikopter ve uçak gerekiyor. Helikopterler var ama 3 noktada yangın var, yetmiyor. Büyük çapta havadan müdahale gerekiyor.

2 Afganistanlı Yasa Dışı Göçmenin Kundaklama Yaptığı Esnada Yakalanarak Linç Edildiği İddiası

Şüpheli insanlar yakalanıyor. Buradaki köylerde tanıdığınız yoksa, köyde bilinmiyorsanız, çok fazla gidilmemesi lazım. Çünkü burdaki köylüler artık tanımadıkları insanları çekip vuracak noktaya geldiler, korkuyorlar tekrar yanacak diye. Şüphelilerin yakalandığı söyleniyor birkaç yerde. Hatta Muğla'nın Menteşe ilçesinde 2 tane Afganlı yakalanmış, linç edip öldürmüşler diye dedikodular var. Sabotaj olduğu kesin, bazı yerlerde de yakalamışlar, jandarma alıp götürmüş. Sonrasını bilmiyoruz haber falan yapılmadı.

Evim barkım burda benim, Turgut köyünde yaşıyorum ben. Evim denize yakın olduğu için şu an evimde bir sıkıntı yok. Ama yarına doğru sıkıntı olabileceği için jandarma tahliye ettirdi.

Twitter Hesabım Malum Şahsa Küfrettiğim İçin Kapandı

Twitter hesabım nefret söylemi nedeniyle kapandı. Psikolojimden dolayı sürekli küfürlü tivitler atıyordum birkaç gündür. Ben bugüne kadar hiç yazmadım ama birkaç gündür sinirden sürekli malum şahsa, birkaç kişiye falan açıkça küfür ettim onun için telefon numaram engellendi, hiçbir şekilde Twitter açamıyorum.

Kafasına Silah Dayayan Amcanın Köyü Bugün Yandı Tamamen

Hisarönü'nde, tanıyoruz o amcayı, komşumuz. O amcanın köyü ile benim köyüm arasında 5 kilometre var. O amcanın köyü bugün yandı tamamen.

Şu an Marmaris'in merkezindeyim, isten dumandan soluk alınmıyor. Etraf görünmüyor, bir cehennem gibi, kaos ortamı var şu anda burda.

Tamga Türk Marmaris'ten Tahliye Edilen Bir Vatandaşa Ulaştı Tahliyeyi Devlet Değil Sivil Tekneciler Yapıyor 2 Afganistanlı Yasa Dışı Göçmenin Kundaklama Yaptığı Esnada Yakalanarak Linç Edildiği İddias