TamgaTürk 2022 Aralık Finansal Tablosu

TAKİP ET

Okurlarının desteğiyle ayakta kalan TamgaTürk, şeffaflık ilkesi gereğince her ay gelir ve giderlerini açıklıyor.

TamgaTürk, Türk Milliyetçileri İstişare Toplantıları başlığıyla düzenlenen bir dizi toplantı sonucunda 2019 Ekim ayında faaliyete başlamıştı. Geride kalan 3 yılda Türk milliyetçiliği penceresinden Türkiye ve Dünya gündemini takip eden, Esir Türk Yurtları başta olmak üzere Türk Dünyası'na dair en önemli haber kaynaklarından biri haline gelen TamgaTürk, ilk aylarını takiben tam zamanlı editörler istihdam ederek haber kaynağı olmanın bütün gereklerini yerine getirmek için kolları sıvadı. 

Seküler düşüncenin, hürriyetçiliğin ve bilimsel yöntemin kıymetini kavramış, insan haklarına saygılı, Türk deyince Türk Dünyası'nın tamamını anlayan bir milliyetçi yorumun yegane temsilcisi olan TamgaTürk, aynı zamanda bir STK olma yolunda ilerlemektedir. Bu yolda en önemli adımlardan birisi olarak, her ay gelir ve giderlerini kamuya açma kararı almıştır. Ekim 2022'den bu yana düzenli olarak finansal tablolarımız yayımlanmaktadır.

TamgaTürk 2022 Ekim Finansal Tablosu

TamgaTürk Nasıl Finanse Ediliyor?

TamgaTürk, kurulduğu günden bu yana okurlarının nakdi ve ayni destekleriyle ayakta kaldı. Halen TamgaTürk TV'de kullanılan kameralar ve ofis çalışanlarının bilgisayarları başta olmak üzere, birçok elektronik alet bağımsız ve bağlantısız, Türkçü bir düşünce ve basın kuruluşunun var olması gerektiğine inananlar tarafından sağlanan destekle elde edildi.  

Yasal prosedürler gereği bir tüzel kişiliğe sahip olması gereken TamgaTürk, istişare toplantıları için çağrı yapan ve sorumluluk üstlenerek kuruluşta gerekli finansman ve altyapıyı sağlayan Bahadırhan Dinçaslan'ın sahibi olduğu BDM Medya Danışmanlık AŞ'nin bir markasıdır. Çalışanlarının hepsi bu şirketten sigortalanırlar. Şirketin demirbaşlarından ve ofisinden faydalanırlar. Gelen destekler, bu şirket tarafından faturalandırılır ve vergisi ödenir. 

TamgaTürk 2022 Kasım Finansal Tablosu

Çin Virüsü krizi ve akabinde ekonomist olduğu iddiasıyla ülkeyi kum havuzuna çeviren Tayyip Erdoğan'ın yarattığı döviz krizi nedeniyle gelirleri azalan BDM Medya, mecburi olarak borçlanma yoluna gitmiştir. Şirket ve Bahadırhan Dinçaslan'ın şahsı adına kullanılan 2 farklı kredi ve bir kredili ödeme aracı olmak üzere Aralık 2022 itibariyle toplam 3 kalemde, 364.321,60 TL borcu bulunmaktadır. 

Kuruluşa destek olmak isteyenler için, her hafta Çarşamba günü verilen e-posta adresine gönderilen ücretli bir bülten çıkarılmaktadır. İnternet üzerinden satın alınabilen bülten, sağlanan bilgiler üzerinden faturalandırılmakta, aracı kuruluşa 25,50 TL komisyon ödenmektedir. 

YouTube Katıl Butonu ve Patreon üzerinden gelen bağışlar, bu kuruluşlara fatura kesilerek tahsil edilmektedir. Yakın zamanda reklam yönetimi Google'dan alınıp bir başka aracı kuruluşa verilmiştir. 

Hepsiburada üzerinden açılan sanal satış mağazası  üzerinden yapılan satışların geliri, ilgili komisyonlar düşüldükten sonra yaklaşık 1.5 aylık bir vade sonrasında tahsil edilmektedir.

Yakın zamanda alınan bir kararla Şubat 2023'ten itibaren TamgaTürk, müstakil bir şirket olacak, okurlarının hissedarlığında yoluna devam edecek, yeni, şeffaf ve kolektif bir organizasyon halini alacaktır.

TamgaTürk Okurlarının Oluyor - Hisse Satışı 16 Ocak'ta

 

Aralık 2022 Finansal Tablosu

Okurlarımız, destekçilerimiz ve muarızlarımıza arz ederiz. 

TamgaTürk finansal TamgaTürkü kim fonluyor BDM Medya Danışmanlık TamgaTürk sahibi TamgaTürk mali tabloları Aralık mali verileri TamgaTürk finansal yapısı para kaynağı