TamgaTürk Okurlarının Oluyor - Hisse Satışı 16 Ocak'ta

TAKİP ET

TamgaTürk okurlarının patron olduğu yeni döneminde Türk milliyetçiliğinin ve medyanın yüz akı olacak.

Türk milliyetçilerinin bağımsız ve ideolojik medyası TamgaTürk, yönetimi ve finansmanını tamamen şeffaflaştırarak bir ilke imza atıyor. Hiçbir kuruma, devlete, kuruluşa borçlu kalmadan yalnızca okurlarının desteğiyle yayın hayatına devam eden TamgaTürk, Türk medyasına hakim olan yandaşlık, havuzculuk yahut fonculuk marazlarından azade bir medya anlayışının öncüsü olmak için kolları sıvadı.

Demokrasilerde müstakil bir güç olarak bütün kamu mekanizmalarının sağlıklı çalışmasını sağlayan medyanın bağımsızlığı, hem birey özgürlüğü, hem milletin istiklali için şarttır. Sağlıklı bilgi alamayan, eleştirel pencerelerden gündeme bakamayan ve kamu mekanizmalarını haberler yoluyla denetleyemeyen bireyler, birey olma hallerini muhafaza edemez ve edilgenleşirler. Aynı şekilde bir ülkede medyanın finansmanı hükumet baskısı altındaysa, ancak yabancı sermayeyle medya finanse edilebiliyorsa, o ülkede toplum yabancı propagandasına açık hale getirilmiş demektir. 

Bu prensipten yola çıkarak, bağımsız ve özgürlükçü Türk milliyetçilerinin istişareleri neticesinde kolektif bir çaba ve amaçla kurulan TamgaTürk, bütün yapısını bu misyonu en doğru şekilde sürdürebileceği yeni bir forma sokacak. 

Yeni Organizasyon Şeması

Halihazırda TamgaTürk’ün kurulmasıyla sonuçlanan toplantıların çağrı sahibi Bahadırhan Dinçaslan’ın sahibi olduğu BDM Medya Danışmanlık AŞ üzerinden finanse edilen TamgaTürk, bu yeni dönemde TamgaTürk Yayıncılık AŞ adında yeni bir firma kurularak müstakil hüviyete kavuşacaktır. 1 milyon TL sermayeyle kurulacak bu şirketin, her biri 1000 TL nominal değerde 1000 hissesi olacak, bu hisselerden 100’ü A grubu ayrıcalıklı hisse, 900’ü ise B grubu kâr ortaklığı hissesi olacaktır. 

A grubu hisse sahipleri, yönetim kurulunu oluşturmak ve şirket yönetiminde karar süreçlerine dahil olmak haklarını elde edeceklerdir. B grubu hisse sahipleri Genel Kurul üyesi olacak, Ticaret Kanunu ve ilgili diğer kanun ve yönetmeliklerde öngörülen ortaklık haklarından faydalanacaklardır. 

Şirket kurulduktan sonra talip olanlara A grubu hisseler 50.000 TL, B grubu hisseler 5.000 TL karşılığında satılacaktır. Bu satışlardan elde edilen gelir, TamgaTürk’ün bir süredir yayımlanan mali tablolarında görülen borçları ödemek ve ekibi genişletip yeni yatırımlar yapmak için kullanılacak, TamgaTürk’ün mevcut sahipleri bu gelirden kişisel bir çıkar elde etmeyecektir. 

Hisse satın alımından sonra nama yazılı hisse senedi olarak bastırılıp, pay defterine işlenerek hisse sahibine verilecektir. Hissedarların tümü, şirketin gelir ve giderleri ile diğer bilgilerine muhasebe programları üzerinden ulaşabileceklerdir. Şirketin yönetimi, A grubu hisse sahipleri arasından belirlenecek ve kolektif bir idare anlayışı başlatılacaktır.

Yeni Dönemde Sürdürülebilirlik

TamgaTürk kalıcılığını ve potansiyelini halihazırda ispatlamış, ancak bütün Türkiye’ye hakim olan ekonomik koşullar ve ideolojik duruşu nedeniyle henüz kâr eden bir yapıya kavuşamamıştır. Mevcut mali tablolar incelendiğinde, TamgaTürk’ün reklam ve diğer gelirlerini artırması halinde 6 aylık bir sürede başabaş noktasını yakalayacağı ve akabinde kâra geçeceği değerlendirilmektedir. Bunun başarılması için saha muhabirleri istihdam edilmeli, teknolojik inovasyonlar yapılmalı ve bir pazarlama ekibi kurulmalıdır. 

Hisse satışlarından elde edilecek gelir, bu büyümeyi finanse etmek için kullanılarak, şirketin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması sağlanacaktır. Özellikle seçim döneminde bağımsız duruşu ve cesareti ile ciddi bir işlev üstleneceğine inandığımız TamgaTürk, bu dönemde elde edeceği popülarite sayesinde eşantiyon satışı, reklam ve işbirliği gelirlerini artıracaktır. 

Halihazırda bütün gelir ve giderlerini en ince detayına kadar kamuoyuna açıklayan yegane medya kuruluşu olan TamgaTürk, yeni dönemde aylık 1.000.000 tekil kullanıcı hedefiyle hareket edecektir.

Hisse Alma Şartları

Daha önce yaptığımız duyuruda değindiğimiz gibi, TamgaTürk’e şimdiye kadar destek olan bağışçılara, bağışları oranında hisse verilecektir. Patreon vb. mecralarından destek olan bağışçılar tespit edilecek ve payları karşılıksız olarak onlara devredilecektir. 

Kanunlara göre hisse almasında sakınca olmayan herkes hisse alabilir. Hisse satışları başladığında duyurulardan haberdar olmak isteyenleri iletisim@tamgaturk.com adresine ad, soyad ve telefon bilgilerini, eğer belliyse hangi hisse türünden kaç adet almak istediklerini belirten bir e-posta atmaya davet ediyoruz.

TamgaTürk, yalnız okurunun finanse ettiği, yalnız okurunun patron olduğu milliyetçi, seküler, özgürlükçü ve Turancı bir bakışın yegane temsilcisi olarak bu büyük aileye katılmak için sizi davet ediyor.
 

TamgaTürk hisse halka arz TamgaTürk hisse satışı TamgaTürk kimin