TamgaTürk'ün Bahçeli'ye Yakın HSK Üyesinin İstifasına İlişkin Haberine Erişim Engeli

TAKİP ET

TamgaTürk'ün MHP lideri Bahçeli'nin avukatlığını yapmış olan Hamit Kocabey'in HSK'dan istifasına ilişkin haberine erişim engeli getirildi.

TamgaTürk'ün daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatlığını yapan Hamit Kocabey'in Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan istifasına ilişkin "İddialar Çoğalıyor: Hamit Kocabey HSK'dan Neden İstifa Etti?" başlıklı haberine erişim engeli getirildi.

Söz konusu haberimizde gazeteci İsmail Saymaz'ın Halk TV'de kaleme aldığı yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Hamit Kocabey'den istifasını istediği ve "Bu Cumhur İttifakı ile ilgili meseledir. Şimdi onlar düşünsün" dediği belirtiliyordu.

Saymaz yazısında "Geçen perşembe sabahı Hamit Kocabey'in telefonu çaldı. MHP'den aranıyordu. Derhal genel merkeze gitti. Bahçeli, baş başa görüştüğü Kocabey'e şöyle dedi: ''Bir karar verdim. Bu kararı çok zor verdim. 24 saat düşündüm. Hareketimizin selameti için sizden bir şey rica ediyorum. Çok büyük hizmetler ettiniz. Bir dik duruş daha bekliyorum sizden.' Kocabey, 'Emredin' dedi. Bahçeli, 'İstifa edin' diye ekledi. Kocabey, 'Başüstüne efendim' şeklinde karşılık verdi. Dilekçesini yazdı ve aynı gün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e verdi" ifadelerine yermiş ve kamuoyunun istifadan MHP Basın'dan duyurulmasıyla haberdar olduğunu belirtmişti.

"Bu Cumhur İttifakı İle İlgili Meseledir"

İstifanın duyurulmasının ardından Bahçeli'nin Kocabey'i partiye çağırarak "Çok büyük hizmetiniz oldu. Son görevinizi hiçbir şey sormadan yaptınız. Şahsınıza karşı hiçbir olumsuzluk yoktur. Bu Cumhur İttifakı ile ilgili meseledir. Şimdi onlar düşünsün. Görsünler. Biz aday göstermeyeceğiz. Haydi, senin yerine birini seçsinler" dediğini belirten Saymaz, "'Ardından Bahçeli, 'Bir fotoğraf çektirelim' dedi. Fotoğraf çekildi. Bahçeli, 'Bir açıklama hazırlayıp gönderin, onu düzelteceğim, o şekilde paylaşalım' dedi. Kocabey'in yazdığı metin Bahçeli tarafından düzenlendikten sonra çekilen fotoğrafla birlikte istifa açıklaması olarak yayınlandı. İddiaya göre... Bahçeli, o gün Adalet Bakanı Gül'ün telefonlarına çıkmadı ve aramalarına dönmedi. Kocabey'e yakın çevreler kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, hükümete ve AK Parti'ye mesaj olduğunu iddia ediyor" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra gazeteci Barış Pehlivan da Kocabey'in istifasına ilişkin belli iddiaları sıralamış ve Bahçeli'nin eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den hoşnut olmadığını yazmıştı.

Hamit Kocabey, HSK'dan istifa ettikten sonra yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptıkları istişare sonucunda istifa ettiğini söylemişti.

tamgatürk bahçeli yakın hsk avukatı hamit kocabey istifasına ilişkin iddialar haberine erişim engeli tamgatruk üyesi istifa