TamgaTürk'ün Bir 'Akrabaya İhale' Haberine Daha Erişim Engeli

TAKİP ET

TamgaTürk'ün Ticaret Bakanlığının bir ihalesinin daha "akrabaya" verildiğine ilişkin haberine erişim engeli getirildi.

TamgaTürk'ün "Bir Tek İhale Yok ki Yandaşa, Akrabaya Verilmesin: Bu Kez Ticaret Bakanlığı" başlıklı haberine erişim engeli getirildi.
Söz konusu haberimizde, kendisine ait şirket üzerinden kendisinin yönettiği bakanlığa piyasanın çok üzerinde bir fiyattan dezenfektan sattığı iddiaları üzerine görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın bürokrat ve teknik bir ekibin il il gezerek halka kooperatifçiliği anlatması için özel bir şirketten otobüs hizmeti satın alınmasına yönelik bir ihaleyi onayladığı belirtiliyordu.
İhale, ihaleyi kazanan Horizon firması gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle iptal edildi ve ikinci olan AKP'li eski Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın oğlu ve Ticaret Bakanlığı bürokratı Eyüp Aksoy'un damadı Yusuf İslam Ak'a ait SATA Reklam Limited Şirketi'ne verildi.
  İddiaya göre ihale 1.6 milyon lira bedelle bitmesine rağmen SATA Reklam'a 1,9 milyon lira ödendi. Hatta firma lansman yapmadığı halde yapmış gibi fatura edip devletten parasını talep etti. ESK Genel Müdürü Necmettin Erkan'ın paranın ödenmesine yönelik talimatına direnen daire başkanı da görevden alındı.
  İddiaya göre şirketin sahibi, damat ve oğul Yusuf İslam Ak'ın kayınvalidesine ait olan kafede çalışan bir şahıs da ihaleye konu olan reklam otobüsünde görev almış gibi gösterilerek devlete maliyet çıkarıldı.

Bir sonraki erişim engeli haberimizde görüşmek dileğiyle!

Ne mümkün zulm ile, bidad ile imha-yı hürriyet
Çalış idraki kaldır muktedirsen ademiyetten!

TamgaTürk Erişim Engeli Ticaret Bakanlığı ruhsar pekcan yusuf islam ak eyüp aksoy mustafa ak ihale akraba