TamgaTürk'ün Gündeme Getirdiği Sahte Harita Mühendisi Skandalında İkinci Perde: Taraflar Birbirini Suçladı

TAKİP ET

TamgaTürk, HKMO'da yaşanan sahte harita mühendisi skandalını ortaya çıkartmıştı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'nın (HKMO) Ankara şubesinin 14 Ocak 2024'te 16. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Genel Kurul seçimlerinde Beyaz Liste adaylarının arasında Gökçe Köksoy Özdağ da vardı. Hacettepe Üniversitesi'ne yapılan aday tanıtım ziyaretinde okuldaki hocalar tarafından Gökçe Köksoy Özdağ'ın mezun olmadığının söylenmesi üzerine Gökçe Köksoy Özdağ'ın aslında harita mühendisi olmadığı ve odaya usulsüz yollarla kayıt olduğu, bu sayede de usulsüz şekilde aylarca maaş aldığı ortaya çıktı. 

Bu Kez de Sahte Harita Mühendisi Skandalı: Odaya Usulsüz Şekilde Kayıt Olup Yıllarca Maaş Aldı, Oda Yönetimine Aday Olunca Sahtecilik Ortaya Çıktı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Merkez yönetimi, olayın gerçekleşmesinin üzerinden iki buçuk ay geçmesine rağmen hala bir resmi açıklama yapmadı.

Odadan Çelişkili Açıklama: Gökçe Köksoy Özdağ'ın Üyeliği Nasıl İptal Edildi?

TamgaTürk'ün gündeme getirmesinin ardından Show TV Ana Haber Bülteni ve sabah programlarına da konu olan sahte mühendis skandalı hakkında HKMO tarafından gönderilen bilgilendirme notunda, Gökçe Köksoy Özdağ'ın üniversitede tek dersten kaldığı, HKMO bünyesinde öğrenci olarak çalışırken kendi üye kaydını kendisinin yaptığı ileri sürüldü. Ayrıca 1,5 yıl boyunca hiçbir denetlemeye takılmadan çalışan Özdağ'ın kendi isteğiyle odadan ayrıldığı belirtildi. HKMO, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi olan Gökçe Köksoy Özdağ'a geçemediği tek bir ders nedeniyle süresiz sınav hakkı tanındığını iddia etti. 

Gönderilen bilgi notunda girişte Gökçe Köksoy Özdağ'ın kendi isteği ile odadan ayrıldığı ileri sürülürken daha sonra ilk ifadeyle çelişkili bir şekilde HKMO'nun Gökçe Köksoy Özdağ'ın üyeliğini iptal ettiği belirtildi. Oda yönetimi ayrıca "yargı sürecini beklemeksizin" ödenen maaş, SGK,  yan haklar ve brüt maliyetin hesaplanarak rücu işlemlerini başlattığını açıkladı.

Odanın açıklamasında 2010 yılında da bir sahte diploma ile üye olma vakasının yaşandığı bunun da yıllar sonra anlaşıldığı ifade edildi. Odanın, paylaştığı bilgi notunda "Bilinçli olarak eksik ve yanıltıcı bilgileri yayan ve odayı yıpratma gayretinde olan kişiler hakkıda işlem başlatılacağı" tehdidinde bulunuldu.

Paylaşımlar Silindi

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulma yürütüldüğü halde Gökçe Köksoy Özdağ'ın HKMO adına katıldıkları etkinliklerin odanın sitesi ve sosyal medya hesaplarından kaldırıldığı görüldü. 

 

"Odaya Kayıt Yaptırma Gibi Bir Yetkim Yoktu"

Gökçe Köksoy Özdağ ise savcılığa verdiği ifadede HKMO'yu yalanladı. "Odaya kayıt yaptırma gibi bir yetkim yoktu" diyen ve suçunu kabul eden Özdağ belge üzerindeki imza ve damganın fotokopi olduğunu belirterek; HKMO’da kendi üye kaydını yapabilecek bir pozisyonda çalışmadığını, eylemi gerçekleştirdiği belgenin arkadaşına ait bir geçici mezuniyet belgesi olduğunu ve üzerinde değişiklik yapıp renkli fotokopisini çekerek oluşturduğunu, belge üzerinde "soğuk damga hologramı olmadan geçersizdir" ibaresi yazmasına rağmen HKMO tarafından kabul edildiğini söyledi. 

HKMO Ankara Şubesinin Genel Kurul seçimleri için hazırlanan tanıtım filminde "Diplomalı işsizler olmamak ve boşuna okumadık dediğimiz için yönetime adayız" sloganı ile oy isteyen şahıs hakkında hala resmi bir açıklama yapılmadı. 

 

gökçe köksoy özdağ harita ve kadastro mühendisleri odası hkmo