Tanju Özcan'a 'Pislik' Diyen Hacer Çınar'ın, 2016'da Erdoğan'ı Övmelere Doyamadığı Konuşması Gündem Oldu

TAKİP ET

Bolu Belediyesi'nde yaşanan bir tartışma sonrasında AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar, belediye başkanı Tanju Özcan'a su şişesi fırlatarak hakaretlerde bulunmuştu. Çınar'ın 2016 yılında yaptığı bir konuşma yeniden gündeme geldi. Taşeron temizlik işçiliğinden sendika başkanlığına ve daha sonra Bolu Belediye Meclis üyeliğine seçilen Çınar, Dünya Kadınlar Günü 5. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nda AKP'li Cumhurbaşkanı'nı övmelere doyamadı.

Bolu Belediyesi'nde yaşanan bir tartışma sonrasında AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar, belediye başkanı Tanju Özcan'a su şişesi fırlatarak hakaretlerde bulunmuştu.

Bolu Belediye Meclisinin AKP'li Üyesi Hacer Çınar, Tanju Özcan'a Saldırıp Hakaretler Savurdu: Ahlaksız, Pislik..

Olayın ardından, Çınar'ın 2016 yılında yaptığı bir konuşma yeniden gündeme geldi. Taşeron temizlik işçiliğinden sendika başkanlığına ve daha sonra Bolu Belediye Meclis üyeliğine seçilen Çınar, Dünya Kadınlar Günü 5. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nda yaptığı konuşma ile tanınmıştı.

Çınar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözlerini yaşartacak şekilde onu överek, "Ülkemizin, insanlığın ve İslam aleminin ona ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca, "Şayet ömrü buna vefa etmeyecekse ve benim ömrüm var ise Rabbim lütfen benim ömrümü ona ver" diyerek, Erdoğan'a olan sevgisini dile getirmişti.

Ülkemizin, insanlığın ve İslam aleminin ona ihtiyacı var. Şayet ömrü buna vefa etmeyecekse ve benim ömrüm var ise Rabbim lütfen benim ömrümü ona ver. Ömrüm size annemin ak sütü gibi helal olsun cumhurbaşkanım. Benim iki tane yavrum var. Bu yavrularıma herkes annelik yapabilir. Fakat benim güzel yurduma, insanlığa ve İslam’a herkes güzel hizmet edemez’Konuşmanın ardından Çınar'ın siyasi kariyeri hızla yükselişe geçti.

Ancak, Çınar'ın yükselişi ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. 2019 yılında Bolu Havadis gazetesinin haberine göre, Çınar temizlik işçisi iken, AKP referansı ile İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde işe başlamış ve daha sonra Hizmet İş Sendikası Bolu İl Başkanı ve Bolu Belediyesi AKP Meclis Üyesi olarak görev yapmıştı. Haberde, "Emek harcamadan, alın teri dökmeden siyasi destekle ilerlemesiyle dikkat çeken Hacer Çınar'ın hayatı o dönem AKP İl yönetiminde yaşanan değişiklik ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a okuduğu mektupla bir anda değişti" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, İzzet Baysal Devlet Hastanesinde işe başladığında lise mezunu bile olmayan Çınar'ın, liseyi dışardan bitirmeye çalıştığı da belirtilmişti.

 

 

hacer çınar bolu belediye meclisi recep Tayyip Erdoğan Tanju Özcan pislik