Tanju Özcan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Heykelini Dikeceğini Açıkladı

TAKİP ET

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimi kazanması durumunda heykelini dikeceğine söz verdiği AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykelini dikeceğini açıkladı.

Mayıs ayı toplantısında yaptığı konuşmada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Bolu'ya Erdoğan'ın heykelini dikeceğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözünü tutacağını açıkladı.

Erdoğan'ın heykelinin en çok oy aldığı yere yapılmasının daha uygun olacağını vurgulayan Özcan, “Biz bir söz verdiysek dönmeyiz. Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı yerde olmalı bu heykel. Dörtdivan’da yüzde 90 oy almış. Dörtdivan Belediyesi bize bir yer göstersin."  ifadelerini kulladı.

Heykel Sözünü Tutmasını İstediler

AKP Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı ve MHP Meclis Üyeleri Fatih Silin ve Necdet Çakır, Meclise heykel yapılması önergesini sunarak Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısında Başkan Tanju Özcan’a vermiş olduğu heykel dikme sözünü hatırlattı.

'Biz Bir Söz Verdiysek Dönmeyiz'

AKP ve MHP'li Meclis Üylerinin verdiği önergenin ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bunu niye komisyona havale edeceğiz? Komisyonluk bir konu değil ki. Arkadaşlar ben dedim ki Bolu'da heykelini dikeceğim. Heykelini dikeceğiz. Tamam. Biz bir söz verdiysek dönmeyiz. Ama bazı aklı yetmezler mi diyeyim, çimento getirip koymuşlar ya. Kardeşim heykel yapımında çimento kullanılmıyor. Heykel nelerden yapılıyor? Çok değişik şeyleri var mesela. Kil, alçı, bronz, taş, bakır gibi. Yani çimentodan heykel yapımı diye bir şey yok. Hani biz heykel zihniyettik ya, bilirsiniz yani biz daha iyi biliriz bu işleri. Bolu'nun en görünür yerinin yanı sıra bir de Sayın Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı yerde olmalı bu heykel. Şimdi en yüksek nerede almış? Dörtdivan’da almış. Yüzde 90 oy almış. O yüzden Dörtdivan Belediyesi'yle bir görüşelim. Dörtdivan Belediyesi bize bir yer göstersin, en görünür yerde Köroğlu Dağları, biz oraya dikelim. Heykelin şeklinde şemaline de birlikte karar verelim. İlla Bolu'da olsun diyorsanız en yüksek oyu Civril'de almış. Bolu merkezde olsun diyorsunuz ama çukur kalıyor biraz. O yüzden Dörtdivan Belediyesi’nden haber bekliyorum. Bozkurt heykeli de dikeceğim” ifadelerini kullandı.

tanju özcan bolu belediyesi recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı seçimi 28 mayıs akpli cumhurbaşkanı heykel dörtdivan dörtdivan belediyesi bolu bolu dağı