Tanju Özcan'dan Yürütmeyi Durdurma Kararına Yorum: Göçmen Severler Kına Yaksın

TAKİP ET

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını eleştirdi.

Bolu Belediyesi, şehirdeki sığınmacılara ve yabancılara su hizmetinin metreküp başına 2,5 dolar karşılığında verilmesi ve nikah işleminin 100 bin lira ücretle yapılmasına yönelik kararlar almıştı.

Bolu İdare Mahkemesi ise söz konusu kararların yürütmesini durdurma kararı vermişti.

Kararı CHP ve İYİ Parti il başkanlıklarını ziyaret ettiği Düzce gezisinde gazetecilere yaptığı açıklamada değerlendiren Özcan, "Öncelikle sığınmacı severler kına yaksın" dedi.

"Bu yabancı sevenler, göçmen sevenler kına yaksın. Bolu İdare Mahkemesi tarafından aldığımız kararın yürütmesi durduruldu. Biz bu kararları ‘artık bu misafirlik fazla uzadı, sığınmacılar geldikleri gibi ülkelerine geri gönderilmelidir’ düşüncesiyle aldık" diyen Özcan, her geçen gün sığınmacı sayısının arttığını belirterek "Tamam, biz misafirperver bir milletiz ama misafirlik 3 gün, 3 ay, 3 yıl olur. Sayı her geçen gün artıyor. 2013’te ben milletvekiliyken uyardığımda sayı 1,5 milyonmuş. Şimdi gelmiş sayı 10 milyona" diye konuştu.

"Sokakta Kadınımız Yürüyemiyor"

Türkiye'nin göçmen çöplüğüne dönüştürüldüğünü belirten Tanju Özcan, "Önce kendi aralarında birbirlerine girecekler sonra bizim çoluğumuza çocuğumuza musallat olacaklar. Benim derdim bu. Ben şundan rahatsızım. Sokakta kadınımız yürüyemiyor. Jöleli yabancı uyruklunun bakışından dolayı sokakta huzur içinde yürüyemiyor" ifadelerini kullandı.

"Bunlarla Paylaşacak Ekmeğimiz Kalmadı, Geldikleri Gibi Giderler"

"Benim çocuklarım sokakta acaba sığınmacıların çocuklarından dayak yer miyim korkusuyla top oynayamıyor. Benim mücadelem bitmedi. Ben diyorum ki ‘Geldikleri gibi gidecekler’. Göçmen olsun, sığınmacı olsun, bunlara bakacak gücümüz kalmadı. Bunlarla paylaşacağımız ekmeğimiz kalmadı" diyen Özcan yürütmeyi durdurma kararına itiraz edeceklerini belirtti. 

Bu konunun sadece Bolu'yu ilgilendirmediğini belirten Özcan, "Hudut namustur. Her gün namusumuz iğfal ediliyor" dedi.

"Vazgeçmeyeceğim"

Muhalefet kanadının bu konuda somut bir çözüm önerisi olmadığını belirten Özcan, "Gelecekte torunlarımızın gözünün içine bakarken gözlerimi kaçırmak istemiyorum ama mahkeme yürütmeyi durdurdu diye sevinenler, halay çekenler varsa ben bu işten vazgeçmedim. Başka şekilde başka yollarla bu mücadeleye aynen devam edeceğim. Ne hükümetin soruşturmaları ne başkalarının disiplin tehditleri beni çıktığım yoldan geri döndüremeyecek. Dönen dönsün bu konuda yolundan, ben dönmem" ifadelerini kullandı.

tanju özcan yürütmeyi durdurma kararı sığınmacılar göçmenler suriyeliler