Tanju Özcan: Irkçı veya Faşist Değilim

TAKİP ET

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinin kendisi hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

Sayıları sürekli artan ve Türkiye'de birçok asayiş olayına sebebiyet veren Suriyeli sığınmacıların kentten ve ülkeden gönderilmelerini savunduğu ve sığınmacıların Bolu'dan uzaklaşmaları için çeşitli zorluklar getirdiği için eleştirilen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında partisi tarafından soruşturma başlatılmış, soruşturmaya Özcan'ın kadın bir hemşehrisi ile ilgili söylediği tepki çeken sözleri neden olmuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Disipline Sevk Edilecek


HaberTürk canlı yayınında Ebru Baki, Sevilay Yılman, Nagehan Alçı ve Nihal Bengisu Karaca'nın sorularını yanıtlayan Tanju Özcan, sığınmacılara yapılan yardımların kesilmesi sözünü seçimden önce verdiğini ve sözünü tuttuğunu belirterek "Bir şeyi özetleyelim. Ben ırkçı veya faşist değilim. Ama ben Türk milletinin geleceğini korumaya çalışan, çocuklarımızın geleceğini korumaya çalışan sorumluluk sahibi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" dedi.

Bu Misafirlik Çok Uzadı

Sığınmacılara ayrımcılık yaptığına yönelik iddiaları reddeden Özcan, "Hayatım boyunca ayrımcıydım ben. Ne açıdan ayrımcıyım? Mesela, kadın-erkek konusunda ayrımcıyım. Fakir-zengin konusunda, ben fakirden yana ayrımcıyım. Bolu'daki yabancıların yüzde 70'i Iraklı. Irak'ta savaş mı var, ne işleri var?" diye sordu.

Sığınmacıların misafirliğinin çok uzadığını belirten Özcan, "Dönüş için hazırlık yapılmalı. Açıklamalarımın halkta karşılığı yüzde 85. Resmi rakamlara göre Bolu'da sığınmacı sayısı 16 bin" ifadelerini kullandı.

"Kayyum Atayacaklarmış, Alnını Karışlarım"

Bolu Belediyesine kayyum atanacağına ilişkin iddialara da yanıt veren Özcan, "Ben bedel ödemekten korkmuyorum. Kayyum atayacaklarmış, kim atayacakmış kardeşim, alnını karışlarım. Kayyum atanması için terör örgütüyle ilişkili olmanız lazım" şeklinde konuştu.

bolu belediye başkanı tanju özcan ben ırkçı veya faşist değilim kayyum atayacaklarmış alnını karışlarım