Tanju Özcan ve Hakan Bahçetepe Hakkında İddianame Hazırlandı

TAKİP ET

Bolu Belediyesi'ne yönelik "irtikap" soruşturması çerçevesinde Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Tanju Özcan'ın da bulunduğu 7'si tutuklu 19 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Aynı zamanda,İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 5'inci dalga operasyonlarında gözaltına alınarak tutuklanan ve görevden alınan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ve 8 kişi hakkında da iddianame hazırlandı.

Bolu Belediyesi'ne yönelik "irtikap" soruşturması çerçevesinde Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Tanju Özcan'ın da bulunduğu 7'si tutuklu 19 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı'nın müşteki kurumlar olarak yer aldığı 178 sayfalık iddianamede, 41 mağdur ve 7'si tutuklu 19 kişi şüpheli sıfatıyla işlem gördü.

Tutuklu Belediye Başkanı Özcan'ın "icbar suretiyle irtikap ve irtikaba teşebbüs", "nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet", "5072 sayılı Vakıf ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarından, diğer 18 kişinin de farklı suçlardan cezalandırılmasını onaylayan söz konusu iddianame, Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, Tanju Özcan'ın tüm suçlamalara karşı geldiği, baskı ve menfaat talebinde bulunmadığı söylendi.

263 yıl hapis istendi

Söz konusu iddianamede, Tanju Özcan'ın her bir 'mağdura' yönelik hareketleri nedeniyle 6 kez "icbar suretiyle irtikap", 3 kez "irtikaba teşebbüs", 34 kez "nitelikli dolandırıcılık" ve 1 kere "rüşvet" suçlarından toplam 90 yıl 3 aydan 263 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

İddianamede birçok 'suçlunun' aynı şekilde hapsi talep edildi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe için de iddianame hazırlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 5'inci dalga operasyonlarında gözaltına alınarak tutuklanan ve görevden alınan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ve 8 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Belirtilen iddianamede Bahçetepe'nin 'rüşvet alma', 'Suçtan Kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Haksız mal edinme' suçlarından cezalandırılması istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianameye ilişkin olarak yaptığı açıklamada,

Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2024/236201 soruşturma sayılı dosyada tutuklanan şüpheli Hakan Bahçetepe ve 8 şüpheli hakkında 2026/91372 sayılı soruşturma kapsamında düzenlenen iddianame İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.

Şüpheli Hakan Bahçetepe’nin rüşvet alma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve haksız mal edinme suçlarından cezalandırılması talep edilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

ifadelerini kullandı.

CHP İddianame Bolu Belediyesi Gaziosmanpaşa Belediyesi Tanju Özcan Hakan Bahçetepe İBB