Tansu Çiller: Ben Milletimi Özledim

TAKİP ET

Eski Başbakan Tansu Çiller'den "siyasete dönüş" sinyali geldi.

Eski DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller'in bir süredir siyasete döneceği konuşuluyordu. 

Tansu Çiller: Ülkemin Tek Bir Çakıltaşını Tehlikede Görürsem Harekete Geçerim


Kısa bir süre önce söylediği "Her tarafı kucaklayan bir merkez sağ gerekiyor" sözüyle gündeme oturan Çiller, AKP'ye yakın Turkuvaz Medya Grubu'nun düzenlediği "Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi"nde yaptığı konuşmada "Bu millet bana sadece ilk kadın başbakanlığı görevini vermedi. İlk kadın hazine bakanı, ilk kadın içişleri bakanı, ilk kadın başbakan yardımcısı ve sonrasında ilk kadın başbakanlığı verdi. Ben milletimi özledim" dedi.

"Artık Milletime Bir Şeyler Vermek İstiyorum"

Kendisini aktif siyasete döndürmek için daha önce de geldiklerini belirten Çiller, "Eğer ülkemi büyük bir sıkıntıda görmezsem, ona çözüm üretebilecek bir katkım olmazsa, bana bir talep de olmazsa siyasetle meşgul olmam. Ancak gelinen noktada dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"O Kadar Kararlıyım ki..."

"Kim ne kadar isterse, o kadarını alır. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal" diyen Çiller, "Yani karar vermiş durumda değilim. Ama neye karar verirsem vereyim bunu koltuk için yapmayacağım, bunu bir ikbal için yapmayacağım. O kadar açık ki içimde, o kadar buna kararlıyım ki. Neye ihtiyaç görürsem orada olmaya çalışacağım. Ben verebildiğim kadarıyla, kim almak isterse alabildiği kadar" diye konuştu.

Çiller Cephesinden 'BTP'nin Başına Geçme' İddiasına İlişkin Açıklama

tansu çiller dyp ben milletimi özledim turkuvaz medya siyasete dönüş