Tansu Çiller'in Teklifini Reddeden Vecdet Öz: Genel Başkanlığı Bırakmam İçin AKP ve MHP'den Tehditler Geliyor

TAKİP ET

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, AKP ve MHP'den tehditler aldığını açıkladı.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre seçime girme yeterliliğine sahip olan 27 parti arasında yer alan Adalet Partisi'nin (AP) Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz, teşkilatlanma çalışmalarına sürat verdi. Bu hafta içinde yeni bir genel merkeze taşınacak olan partinin lideri Vecdet Öz ile görüşen eski Başbakan Tansu Çiller, Öz'e Genel Başkanlığı bırakması ve birlikte siyaset yapma teklifinde bulunmuştu.

Adalet Partisi Lideri Vecdet Öz, Çiller Hakkında: Partinin Başına Geçmek İstiyor


Bunu reddeden Vecdet Öz, AKP ve MHP'den kendisine Genel Başkanlığı bırakması için tehditler geldiğini açıkladı.

"Bir İnsan Bu Kadar Beceriksiz Olamaz, Ben Burada Kasıt Arıyorum"

Seçime girerken 81 ilde ve tüm ilçelerde olmayı hedeflediklerini belirten Öz, birkaç ay içinde üye sayılarını 100 binin üzerine çıkaracaklarını belirttiği açıklamasında Türkiye'nin durumunun bir beceriksizlik eseri olamayacağını vurguladı:

"Bir insanın bu kadar beceriksiz olması mümkün değil. Dolayısıyla ben burada kasıt arıyorum ve bu suçtur. Ortak sorunlara, vatandaşı severek, barış ve kardeşlik içerisinde sahip çıkmazsan bu tren yolda giderken devrilir. Treni raydan çıkardılar, devirdiler."

"Demirel Hayatta Olsa İtiraz Ederdi"

"Süleyman Demirel Bey hayatta olsa Türkiye’de yaşananların tamamına itiraz ederdi" diyen Öz, "Köprüler, otoyollar, hastaneler yapıyorlar, çok güzel, biz bunu reddedemeyiz. Ama yapılış şekli yanlış. İçinde nifak var, kötülük var, rüşvet var. İçinde rant var. Türkiye’yi bir asır borçlandırıyorlar. Biz böyle yapmazdık. Bizim yaptığımız Boğaziçi Köprüsü’nden neredeyse bedava geçiyoruz. Devlet milleti soymak için kurulmaz, hizmet için kurulur. Otoyollarda ne kadar ödeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Kuş tuzaklarıyla dolu bir ülke yarattılar. Milletin üzerinden geçinen devlet anlayışı olmaz. Süleyman Demirel de bugün bunları düşünürdü" ifadelerini kullandı.

Tansu Çiller'in Teklifi: "Saçma Sapan Teklifler Yapılırsa..."

Tansu Çiller'in teklifinin hatırlatılması üzerine Öz, "Bize saçma sapan teklifler yapılırsa nezaketen çay içeriz, masadan kalkarken de nezaket ölçüsü içerisinde diplomatik cevabımızı veririz. Bir daha bizden bunu talep edemezler. Siz yeni bir iş yeri kurmuşsunuz, pırıl pırıl bir market ve çalışıyor. 'Gel sen kurduğun fiyata bize bunu devret' diye biri gelip soruyor. Etik değildir. Tansu Hanımefendi bizim başbakanlığımızı yapmış bir dostumuz. Bu teklif hoş bir teklif değil. Siz, 'Canım sıkıldı bırakıyorum siyaseti, iç geçiriyorum şimdi de canım çekti siyaset yapayım' diyemezsiniz. Siyaset böyle bir şey değil. Emek verenlerin hakkını bir kalemde silip atamazsınız" diye konuştu.

"AKP ve MHP'den Sürekli Tehditler Geliyor"

Tansu Çiller'in siyasete dönmek istemesine ilişkin "Bu işin içinde başka işler olduğunu düşünüyorum" diyen Öz, sürekli tehditler geldiğini belirterek "'AKP kanadından sürekli geliyor. 'Bırakın bu işi, vazgeçin' diye geliyor. 'Bu işlerle uğraşmayın, bırakın' diye tehditler geliyor. Sanal ortamda yazıyorlar, telefonumuza mesaj atıyorlar. Bunlardan bir çekincemiz, korkumuz yok. Biz kimseden korkmayız" dedi. "MHP’den de AK Parti’den de bu tarz, genel başkanlığı bırakmam için tehditler geliyor" diyen Öz, "Biz korkmayız. Gelsinler yapsınlar ne yapacaklarsa. Biz Atatürkçü cumhuriyetçi, vatansever insanlarız. Korkarak siyaset yapılmaz" şeklinde konuştu.

"Zafer Partisi İle Kırmızı Çizgilerimiz Birbirine Çok Yakın"

Zafer Partisi ile siyasi çizgilerinin birbirlerine yakın olduğunu ve kırmızı çizgilerine uyan bir parti olduğunu belirten Öz, "Tabii ki bunu eylemsel olarak da görmek lazım. Yürürken göreceğiz. Uygun olduğumuzda mutabıkız bu konuda. Burada üslubumuz biraz farklı. Biz daha bağırmayan, istişare eden bir siyasetiz. Siyasi kültürlerimiz farklı ama uzlaşarak ortak hareket edebileceğimizi düşünüyorum" dedi. İttifaka açık olduklarını belirten Öz, ittifaklarını 2 ya da 3 partinin katılımıyla olabileceğini belirterek istişarede fayda olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu Aday Olursa?

Mansur Yavaş'ın CHP dışında bir partiden aday gösterilmesini etik bulmadığını belirten Öz, Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda kime destek vereceklerine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Erdoğan’ın karşısında kim varsa tercihimiz o olacaktır. Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı en kötü aday. 20 yıldır yaşadıklarımızı Türkiye Cumhuriyeti’nin bir daha yaşamasını istemiyorum. AK Parti’nin, MHP’nin içerisinde elbette sevdiğim insanlar var. Ama bu sistem devam ederse totaliter rejim Allah korusun gelebilir. Hiç bilinmez, küçük partisi büyük partisi yok. Millet bakarsınız ilk seçimde öyle bir sürpriz yapar ki küçük denilen parti bir gecede dev bir parti olabilir. Hiç kimse kendini Hint kumaşı sanmasın, toplum gelir vurur makası."

tansu çiller teklifini reddeden vecdet öz genel başkanlığı bırakmam için akp mhp tehdit tehditler geliyor zafer partisi