Tansu Çiller: Ülkemin Tek Bir Çakıltaşını Tehlikede Görürsem Harekete Geçerim

TAKİP ET

Tansu Çiller, Abdulkadir Selvi'ye açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye açıklamalarda bulunan eski DYP lideri Tansu Çiller, "Türkiye’nin tek bir çakıltaşını tehlikede görürsem harekete geçer, mücadelemi yaparım" dedi.

Siyasete geri dönmek için çok teklif aldığını belirten Tansu Çiller, "Her seçim öncesinde bu tür talepler arttı. Olağanüstü kongreyi toplayalım, diye öneriler getirildi. Bu talepler hep oldu. Ancak makamlar, sandalyeler, koltuklar benim gerimde kaldı. Ben bu ülkenin ve İslam dünyasının demokrasi standardı daha yüksek bir süreçle gelen ilk kadın başbakanı oldum. Ben bir sandalye için, koltuk için siyasete girmem" diye konuştu.

"Bugün İçin Parti Kurma Kararım Yok"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın Erdoğan'ın kendisine parti kurdurmak istediğine ilişkin iddiasına "hakikaten" şaşırdığını belirten Çiller,  "Çünkü benim duruşum devam ediyor. Bugün için öyle bir kararım söz konusu değil" dedi.

Siyasetten kopmasının mümkün olmadığını, Türkiye'de siyasete girildiğini ama çıkılamadığını belirten Çiller, "Ben ülkemin tek bir çakıltaşını vermem düşüncesiyle hareket eden birisiyim. Türkiye’nin tek bir çakıltaşını tehlikede görürsem harekete geçer, mücadelemi yaparım. Ama öyle bir noktada değilim" şeklinde konuştu.

"Erdoğan'la Temasım Olmadı"

Erdoğan'ın kendisine parti kurdurmak istediğine ilişkin iddiaları reddeden Çiller, "Bu iddianın ortaya atılmasının nedeni ise bir algı operasyonudur. Benim şu veya bu şekilde bir parti kurma kararım olmadığı gibi Sayın Cumhurbaşkanı ile en ufak bir temasım olmamıştır. Ben bu haberleri görünce şaşırdım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da şaşırdığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

tansu çiller recep Tayyip Erdoğan doğru yol partisi yeni parti açıklama dyp abdulkadir selvi