Tansu Çiller'in Oğluna Eşini Darp Etmekten 10 Yıla Kadar Hapis İstemi

TAKİP ET

Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller'in, eşi Zeynep Çiller'e ve kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla ilgili soruşturmasında 10 yıla kadar hapsi istendi.

Eski başbakan Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’in iki çocuğunun annesi Zeynep Çiller’e ve kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Bir yıldan uzun süren soruşturmanın ardından önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın iddianamesinde Mert Çiller'in 5 Mayıs 2020 günü Zeynep Çiller'i darp ve tehdit ettiği belirtildi. Mert Çiller'in annesine yardım etmeye çalışan kızını da darp ettiği ifade edilen iddianamede, Mert Çiller’in Zeynep Çiller’in telefonuna bıraktığı telesekreter mesajında da, “Alo. Telefon kapalı mı? Eğer açmışsan telefonu üstüne geleceğimizi çok iyi biliyorsun tamam mı? Yani yedi ceddim üstüne geliyor senin tamam mı? Bakalım senin yedi ceddin dayanabilecek mi bize” şeklinde hakaret ve tehditlere devam ettiği vurgulandı.

İddianamede Mert Çiller'in kasten yaralama, basit yaralama, tehdit ve hakaret suçlarından 2 yıl 9 aydan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

 

mert çiller yansu eşini darp zeynep kızını 10 yıl hapis