Tarihî Eser Kaçakçılarından Altın İşlemeli Tevrat Ele Geçirildi

TAKİP ET

Merkezi Edirne olmak üzere 6 ilde tarihî eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, deri üzerine yazılmış altın işlemeli Tevrat ve çok sayıda başka tarihî eser ele geçirildi.

İHA'nın aktardığına göre Edirne İl Jandarma Komutanlığına gelen bir ihbarın ardından Edirne, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Kayseri'de tarihî eser kaçakçılarına yönelik 3 ay süren teknik ve fizikî takibin nihayetinde geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

Operasyonda çok sayıda tarihî eser niteliği taşıyan kitap, heykel ve çeşitli nesneler ile piyasa değeri henüz belirlenemeyen deri üzerine yazılmış altın işlemeli Tevrat ve bir adet de ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan 16 şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adlî soruşturma başlatıldı.

Tarihi eser kaçakçılığı tarihi eser altın işlemeli tevrat tevrat Edirne Balıkesir Çanakkale Kırklareli Tekirdağ Kayseri Jandarma tarihi eser kaçakçılarına operasyon kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu