Tarihi An: Özbekistan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanları Resmi Temasta Türkçe Konuştu

TAKİP ET

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, iki ülke arasındaki ticaret hacmini görüşmek üzere bir araya geldi. Yapılan görüşmede tarihte bir ilk olarak Rusça değil Türkçe konuşuldu.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, iki ülke arasındaki ticaret hacmi ile ilgili konuları görüşmek üzere bir araya geldi. Caparov, Özbekistan'a yaptığı resmi ziyarette Mirziyoyev tarafından Göksaray Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda törenle karşılandı.

Törenin ardından Mirziyoyev ve Caparov'un başkanlıklarında baş başa ve genişletilmiş heyetler arası görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde, ikili ilişkilerin durumu ile taraflar arasındaki siyasi, ticari, ekonomik ve taşımacılık alanlarındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine dair meseleler konuşuldu.

Caparov'un Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebriğini yineleyen Mirziyoyev, Caparov'un Kırgız halkının refahı yolunda gerçekleştirdiği çabaları desteklediğini ifade etti.

Yapılan görüşmede tarihi bir an yaşandı. İki ülkenin resmi temasında ilk defa liderler, Rusça değil Türkçe konuştu. Birbiriyle ana dilleri Türkçe ile anlaşan Caparov ve Mirziyoyev, temaslarını bu şekilde gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Caparov, Mirziyoyev'i ülkesine davet etti.

kırgızistan özbekistan cumhurbaşlanları türkçe konuştu rusça konuşmadı tarihi an tarihte ilk ilk defa resmi temas görüşme ikili görüşme şevket mirziyoyev sadır caparov