Tarihi Geçmiş Döner Satmayı Reddeden Şef Darp Edildi

TAKİP ET

Bir döner zincirinin, Denizli'deki şubesinin sorumlu şefi Metin Korkmaz, tarihi geçmiş et ve tavuk döner satılmasına tepki gösterince darp edilip işten çıkarıldı.

Bir döner zincirinin Denizli şubesinde işe giren Metin Korkmaz iş yerinde insan sağlığını hiçe sayan tutumlar olduğunu fark etti. İşletmede satılan et ve tavuk dönerlerinin son kullanma tarihlerinin geçmesine rağmen müşterilere sunulduğunu; 3-4 gün önce bitmesi gerekmesine rağmen elde kalan malzemelerin yeni ürünlerle karıştırılarak servis edildiği fark eden Metin Korkmaz,  işletmecileri sözlü olarak uyardı. 

Olumsuzlukların giderilmediğini gören Korkmaz, işletme sahipleri tarafından tehdit edildi. Korkmaz, olumsuzlukların devam etmesi halinde şikayetçi olacağını söyledi. 

İddiaların Gerçek Olduğu Tespit Edildi

İHA'nın haberine göre Korkmaz'ın şikayeti üzerine döner zincirinin Denizli'deki iki şubesinde yapılan denetimde, iddiaların gerçek olduğu tespit edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Korkmaz'a gönderilen teşekkür yazısında, "İlgili başvurunuza istinaden şikayetinize konu her iki işletmede de 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde resmi kontrol yapılmıştır. Yapılan denetimde şikayete konu ürünler ile işletmenin mutfak, depolama ve soğutucu depolarında yapılan incelemede uygunsuzluklar tespit edilmiş olup gerekli yasal işlem süreci başlatılmıştır" denildi.

Darp Edildi

İnsan sağlığına zararlı ürünleri müşterilere servis edildiğini ve bundan dolayı ise ay sonunda işi bırakacağını söylemesinden dolayı darp edildiğini belirten Metin Korkmaz, “Görevim bütün mutfaklarda sorumluluk almaktı. İlk başlarda iyi giden işler, patronların tarihi geçmiş tavuk ve et dönerlerin müşterilere yedirilmek için servis edilmesini istemeye başlamasıyla bozuldu. Tabii ben durum karşısında müdahale etmeye başladım. Koordinatör olarak buna yetkim olduğunu ve yarın herhangi bir zehirlenme ya da bir sorun olunduğunda benim bizzat sorumluluk sahibi olacağımı söyledim. Bunun aynı zamanda halk sağlığına aykırı bir iş olduğunu da kendilerine ilettim. Buna karşılık sözlü bir tacizle karşı karşıya kaldım. İşletme sahipleri kazanç elde edebilmek için halk sağlını tehdit eden bu tutumlarında ısrarcı olunca ay sonunda işi bırakacağımı ve bu tür yanlış işlere müsaade etmeyeceğimi belirtim” dedi. 

Gece geç saatlerde iş yerine çağrıldığını belirten Korkmaz, “Bizzat gece saat yarım gibi evimden çağrıldım. Normalde saat 20.00'de mesaim bitmişti. Dükkana gittiğimde kendileri tarafından darp edilerek, ciddi bir saldırıya maruz kaldım. Sığınacak bir yer buldum ve hemen emniyeti aradım. Daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldıktan sonra gerekli suç duyurusunda bulundum. Bu yaptığım davranıştan dolayı gözümden yaralanmış olsam da asla pişmanlık duymuyorum. Tarihi geçmiş olan tavuk ve et dönerlerin kullanılması bir tarafa, 3-4 gün öncesinde kullanılması gereken ürünlerin bitmediğinde, bitirilmesi amacıyla diğer ürünlerin arasına katılmasının insan sağlığına zararlı çok ciddi zarar veriyordu. Bunun karşısında durmamdan ötürü darbedildim” ifadelerini kullandı. 

Gözünde Görme Kaybı Oluştu

İnsan sağlığıyla oynayan şletme sahipleri tarafından şikayetçi olmaması için tehdit edildiğini ancak tüm tehditlere rağmen mesleki sorumluluğu gereği ilgili firma hakkında 174 Alo Gıda hattına şikayetçi olduğunu anlatan Korkmaz, şunları söyledi: 

“Eğer onlardan şikayetçi olursam beni öldüreceklerini ve onların kim olduklarını bilmediğimi söylediler. Saldırı sonucu sol gözümde yüzde 33'lük bir kayıp söz konusu oldu. Aynı zamanda yürümem ve kasığımda almış olduğum darbeler sonucu yaklaşık bir haftadır yatmaktayım. Evde istirahat haldeydim ve yeni yeni ayaklandım.” 

Döner zincirinin iki şubesi hakkında yasal işlem başlatıldı.

döner insan sağlığı tarihi geçmiş döner denizli metin korkmaz