Tarihi Yedikule Bostanları Yerine Park Yapılacak

TAKİP ET

Bizans döneminden itibaren İstanbul surlarının dibinde bostan olarak kullanılan arazi, AKP'li Fatih Belediyesi'nin aldığı kararla park yapılacak.

AKP'li Fatih Belediyesi, Yedikule surlarının dibinde yüzyıllardır bostan olarak kullanılan araziye park yapmayı planlıyor. 

İlçe belediyesine proje sürecini soran Kıran’a verilen yanıtta, söz konusu proje çalışmalarının taslak ve öneri aşamasında olduğu belirtilerek projeye ne zaman başlanacağının projenin onaylanmasının ardından netlik kazanacağı ifadesi yer aldı.

Kıran, arazinin bostan olarak korunmasını istediklerini belirterek söz konusu arazinin Osmanlı döneminden bugüne hep bostan olarak kullanıldığını vurguladı. 

Yedikule Bostanlarını işleten Recep Erarslan isimli bostancı geçtiğimiz sene vefat etmiş ve belediyenin kendisinden talep ettiği 1 milyon 897 bin lira borcu geride bırakmıştı.

Yedikule Bostanları tarihi Yedikule Bostanları bostan Yedikule Bostanları yıkılacak bostan yok edilecek bostanlar yok edilecek bostan yerine park yapılacak bostan yerine park