Tarikat Bağlantıları Olan Japon Ekonomi Bakanı İstifa Etti

TAKİP ET

Japonya Ekonomi Bakanı Daishiro Yamagiwa, hükûmetin soruşturma başlattığı Moon tarikatıyla bağlantısına dair yeterli bilgi sunamadığı için istifa etti.

Reuters'ın aktardığı habere göre, Japonya'da eski Başbakan Şinzo Abe'nin suikast sonucu öldürülmesi sonrasında hükümetin Moon tarikatına ilişkin başlattığı soruşturmada, Japonya Ekonomi Bakanı Daishiro Yamagiwa, tarikatla olan bağlantıları hakkında yeterli açıklama yapamadığı için istifa etti. 

Moon Tarikatı olarak da bilinen "Birleşme Kilisesi"nin eski Başkanı Kwak Chung Hwan, suikast sonucu hayatını kaybeden Abe'nin babası ve büyükbabasının Moon Tarikatı'nın kurucusu Sun Myung Moon ile yakın ilişki içinde olduklarını iddia etmişti.

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 8 Temmuz'da ülkenin Nara kentinde Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık hava etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında göğsünden vurulmuştu. Abe suikastıyla ilgili soruşturmayı yürüten müfettişler, zanlı Yamagami Tetsuya'nın annesinin dini bir gruba bağış yaptığı için iflas ettiğini söylediğini aktarmıştı.

 

moon tarikatı japonya japon ekonomi bakanı istifa