Tarikat Elebaşı Kızını 6 Yaşındayken 'Evlendirmişti': 6 Yaşındaki Çocuğa Gelinlik Giydirdikleri Fotoğraflar Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İsmailağa örgütünün elebaşılarından birisi olan Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken, mürteci örgüte mensup 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği ortaya çıkmıştı.

Mürteci Hiranur Vakfı'nın kurucusu ve İsmailağa örgütünün elebaşılarından birisi olan Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını, mürteci örgüte mensup 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği ortaya çıkmıştı.

1998 doğumlu H.K.G., 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile "evlendirildi".

İsmailağa Elebaşının Kızı 6 Yaşından Bu Yana İstismar Edildiğini Anlatarak Şikayetçi Oldu

Tarikat Elebaşı Kızını 6 Yaşındayken 'Evlendirmişti': Mürteci Vakıf Olayın 'Aile İçinde' Olduğunu Savundu

Birgün'ün haberinde iddianameden aktarılana göre henüz 6 yaşındaki H.K.G’ye gelinliğe benzeyen beyaz bir kıyafet giydirdiler, Kadir İstekli'yi gösterip “O artık senin kocan” dediler. Kadir İstekli H.K.G.'yi bir fotoğraf stüdyosuna götürdü. Birlikte fotoğraf çekilirlerken H.K.G. evcilik oynadıklarını sanıyordu.

13 Yaşındaki "nişanın" fotoğrafı

H.K.G., babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu.

Birgün'den Timur Soykan'ın gün yüzüne çıkarttığı istismarda H.K.G.'nin 6 yaşındayken gelinlik giydirildiği fotoğrafları ortaya çıktı.

Fotoğrafları paylaşan Soykan şu ifadeleri kullandı: 

H.K.G. savcılığa henüz 6 yaşındayken imam nikahı kıyıldığında çekilen gelinlikli fotoğraflarını vermişti. Ayrıca 13 yaşındayken nişan ve 14 yaşındayken düğün fotoğraflarını da dosyaya sunmuştu. Meslektaşım Murat Ağırel ile birlikte o fotoğraflara ulaştık. Bu fotoğraflar, bu çağda, laikliğin yok edildiği bu ülkenin utanç fotoğrafları olarak hiç unutulmamalı.

Bir fotoğrafta H.K.G. gelinlik içinde. İfadesinde imam nikahı kıyıldığı gün Kadir İstekli’nin kendisini fotoğraf stüdyosuna götürdüğünü ve bu fotoğrafların çekildiğini anlatıyor. Diğer iki fotoğrafta ise tarikat kurallarına göre giyinen sarıklı, cübbeli ve sakallı Kadir İstekli’nin küçük kız çocuğuna sarıldığı görünüyor. Nişan fotoğrafında ise H.K.G. 13 yaşında ve kolunda bilezikler görünüyor. Kadir İstekli ona sarılıyor. H.K.G. bu fotoğrafların çekildiği dönemde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini ifade ediyor. Bu fotoğrafların tüm gerçekleri ortaya koyduğunu ifade ediyor.

H.K.G. bugün İstanbul’a uzak bir şehirde kendisine hayat kurmaya çalışıyor. Şu an ortaokulu dışarıdan bitirmek üzere. Onun mücadelesi gericiliğin çocukları sürüklediği kabusunu ve Türkiye’de laikliğin önemini gözler önüne seriyor.

 

ismailağa cemaati ismailağa tarikatı ismailağa yusuf ziya gümüşel cinsel istismar mürteci örgüt 6 yaşındaki çocuğa gelinlik