Tarikat Şeyhinin İstismarına Uğrayan Çocuğun Annesi: Başıma Gelmese İnanmazdım

TAKİP ET

Uşşaki Tarikatı'nın şeyhi Fatih Nurullah'ın istismarına uğrayan çocuğun annesi açıklamalarda bulundu.

Uşşaki Tarikatı'nın şeyhi Fatih Nurullah'ın tacizine uğrayan çocuğun annesi ve babası Halk Tv'ye konuştu. 

Eve şeyhin fotoğrafını asmasının ardından kızının fotoğraftan rahatsız olup indirmesini istemesiyle olayın farkına vardıklarını aktaran anne, "Ben biraz bu olayların bitmesine yakın tedavi olmasını istiyorum" diyerek kızının tedavi olmasını istediğini dile getirdi. 

Anne, "Ummadığım bir şeydi. Bir başkasının başına gelse bu olay belki de inanmazdım. Ama insan kendi başına gelince anlıyor" diyerek insanların tarikat şeyhine olan güvenlerinin derecesini gösteriyor.

“Sonuçta biz oraya Allah için gidiyoruz, o kişi için gitmiyoruz. Ben o şekilde düşünmüyorum, bir korkum yok. Biz oraya Allah rızası için gittik, bugün olsa yine giderim. O yere değil ama" diyen anne, konuşmanın devamında ise "Bu saatten sonra hiç kimseye güvenemem. Aynı şey başıma gelir diye de sürekli korkarım. O yüzden tarikat benim için şu anda yok. Allah rızası için ne yapıyorsam evimde yaparım" ifadelerini kullanıyor.

Anne ve baba, ebeveynlerin dikkatli olmalarını söylerek "Çocuklarının arkasında olsunlar. Sürekli gözetsinler. Eğer Kur’an kursu gibi bir yere veriyorlarsa, sürekli yanlarında olsunlar.Tabii ki çocuklarına dikkat etsinler. Hiç kimseye güvenmeden, herkes kendi çocuğuna kendisi sahip çıksın. Yoksa kimse, kimsenin çocuğuna gördüğümüz gibi merhamet etmiyor" dedi.

Uşşaki Tarikatı'nın Gücü

Mağdur baba, Uşşaki Tarikatı'nın gücünü "Son yaptığı programlarda hadi dediği zaman raht 25 bin kişiyi bir araya toplayacak bir güce sahipti. 25 bin kişinin yanında, işi olup gelemeyenleri de koyarsak rahat 40 - 50 bin kişilik bir cemaat yapısına sahipti. Bunun ismini duyup buna göre hareket edenlerin sayısı 60 - 70 bin kişi vardır" sözleriyle ifade etti.

Mağdur baba şeyhin müritleri tarafından saldırıya uğramış ve kolu iki yerden kırılmıştı.

Baba ise kendilerini yalnız bırakmayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na teşekkür ediyor.

"Bugüne kadar devletimiz sağolsun yanımızda oldu, koruma verdi. Davamızdan vazgeçmememiz için bizi desteklediler. Biz, Cumhurbaşkanı, Aile Bakanı, bize yardım edebilecek kim varsa hepsinden yardım istiyoruz. Önce Allah’a sığındık sonra da devletimize sığınıyoruz. Bu süreçte bizi olayın ilk gününden bu güne kadar takip eden Sayın Canan Kaftancıoğlu’na maddi ve manevi yardımlarından dolayı çok teşekkür ederiz"

uşşaki tarikati anne baba canan kaftancıoğlu istismar taciz