Tarikatlara 'Yeni FETÖ' Diyen Marmara İlahiyat Dekanı Görevden Alındı

TAKİP ET

15 Temmuz'un yıl dönümünde TRT'de 'Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" uyarısı yapan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse görevinden alındı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Köse, bu yıl 15 Temmuz'un yıl dönümünde TRT'de konuk olduğu programda, FETÖ benzeri dinsel yapılanmalara ilişkin açıklamalarında, "Benim bu konudaki kanaatim 15 Temmuz’dan gerekli dersin alınmadığı ve yeterli önlemlere gidilmediği şeklindedir. Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor. Bu uyarıyı yapmak benim vazifem” demişti.

Prof. Dr Köse'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, fakültede dün itibariyle dekanlık koltuğunun da değiştiği öğrenildi. Köse yerini, fakültenin bir diğer hocası Prof. Dr. İsmail Safa’ya bıraktı.

Köse, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “YENİ DEKANIMIZ Marmara İlahiyat'ın yeni dekanı Prof. Dr. İsmail Safa Üstün kardeşimdir. Yıllardır beraber çalıştığımız İsmail Safa hocamızın başarılı olacağına inancım tamdır. Bundan böyle şahsıma tevdi edeceği her türlü görev vazifemdir. Ne mutlu Marmara İlahiyatlıyım diyene” ifadelerini kullandı.

 

marmara üniversitesi marmara ilahiyat mustafa öztürk ali köse ilahiyatçı fakülte dekan dekanlık