Tarım Bakanlığına FETÖ Operasyonu: Bakan Değişiminin Sebebi Bu Operasyon mu?

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kardeşi FETÖ'den tutuklu olan Bekir Pakdemirli'nin yerine Erbil'de Fetullah Gülen'in açtığı üniversitenin kurdelesini kesen Vahit Kitişçi'yi Tarım ve Orman Bakanlığına atadı.

Dün gece Tarım ve Orman Bakanlığı'nda değişiklik yaşanırken değişikliğin öncesinde Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarının FETÖ'den gözaltına alındığı ortaya çıktı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün güncel kamu yapılanmasına yönelik soruşturmada dün sabah Tarım ve Orman Bakanlığında 7’si aktif görevde, 9 bürokrat hakkında gözaltı kararı verdiği ortaya çıktı. Gözaltına alınanlar arasında başmüfettişler ve iç denetçiler ile 1 uzman ve 1 müdür yardımcısı var.

Sabık AKP'li Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin kardeşi FETÖ'den tutuklu, yeni AKP'li Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise geçmişte Fetullahçı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e yakınlığı ile tanınan bir isim. 

FETÖ ile ilişkileri bulunan iki bakan arasında görev değişimi yaşanırken bakanlık bürokratlarına yapılan operasyon dikkat çekti. 

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kimdir: Fetullah Gülen Üniversitesi'nin Kurdelesini Kesen Bakan



Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli İstifa Etti

bekir pakdemirli fetö fetullahçı terör örgütü tarım ve orman bakanlığı tarım ve orman bakanı vahit kirişçi