Tarkan'dan Disney'e Geç Gelen Atatürk Tepkisi, Özür Diledi

TAKİP ET

Sanatçı Tarkan, Disney'in Atatürk filmini yayınlamama kararının ardından sessiz kaldığı için özür diledi.

Sanatçı Tarkan, Disney'in Atatürk dizisini yayınlamama kararının ardından sessiz kaldığı için özür diledi.

Tarkan "Evet, haklıydınız. Disney yetkililerinin, Disney+'ta yayınlamama kararı aldığı Atatürk filmiyle ilgili herkesin tepki gösterdiği günlerde de sessiz kalmamam, bu kararı yanlış ve hatalı bulduğumu belirtmem gerekirdi. Bu kararın arkasındaki nedenler her ne idiyse kabul edilemezdi. Çünkü bugün bir daha görüyoruz ki bu zamanlar, Atatürk’ün varlığına, ışığına, bu millet ve vatan için yaptıklarını hatırlamaya en çok ihtiyacımızın olduğu zamanlardır." dedi.

Disney+ platformu Atatürk filmini yayınlamaktan vazgeçmişti. Bunun üzerine dizinin Fox kanalında gösterileceği açıklanmıştı. Disney'in herhangi bir açıklama yapmamasıyla kararın şirketin küçülme kararları ile mi yoksa Ermeni lobisi ile mi ilgili olduğu belirlenememişti. Bütün Türkiye'nin büyük tepki gösterdiği karar sonrası sessiz kalan sanatçılar ve oyuncular da eleştirilmişti. Son olarak gazeteci Fatih Altaylı; dizinin Amazon ve Netflix platformları tarafından bütün dünyada yayınlanacağı ve Avrupa'daki sinema salonlarında da gösterime gireceğini açıklamıştı.

 

disney atatürk disney+ atatürk disney atatürk dizisi atatürk dizisi tepkiler tarkan atatürk dizisi atatürk filmi tepkiler