Tartışmaların Ardından Ankara'da Mansur Yavaş Anketi

TAKİP ET

Süregelen adaylık tartışmalarının ardından ABB Başkanı Mansur Yavaş'a ilişkin bir anket yayımlandı.

Cumhuriyet gazetesine özel bir anket çalışması yapan BUPAR Araştırma ve Danışmanlık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ankaralılara sordu.

28 Mart-7 Nisan arasında 1615 vatandaşla yüz yüze görüşülerek yapılan ankette vatandaşlara sorulan "Yavaş ile AKP’den Mehmet Özhaseki bugün tekrar seçime girse kime oy verirsiniz" sorusuna yanıt veren vatandaşların yüzde 54,6'sı "Yavaş", yüzde 40,1'i "Özhaseki", yüzde 5,3'ü "Kararsızım" dedi.

Başarılı mı?

Mansur Yavaş'ın başarılı olup olmadığına ilişkin soruya ise vatandaşların yüüzde 59,5'i "Başarılı", yüzde 25,7'si "Başarılı değil", yüzde 9,1'i "Ne başarılı ne değil" yüzde 5,7'si ise "Fikrim yok" cevabını verdi.

Araştırmanın sonucuna göre vatandaşların yüzde 64,5'i bir belediye başkanı olarak Mansur Yavaş'a güvendiklerini, yüzde 29,6'sı ise güvenmediklerini söyledi. Ankete göre Ankaralıların yüzde 76,7'si Yavaş hakkında bir olumsuzluk duymadıklarını belirtirken yüzde 10,6'sı duyduklarını söyledi.

Yavaş'ın Beğenilen Özellikleri

Ayrıca "Yavaş'ın en beğendiğiniz özellikleri nelerdir?" sorusunu vatandaşlar, "Efendi, Türk geleneklerine saygılı, sosyal yardımlar yapıyor, partizanlık yapmıyor, belediyede yolsuzluk yapmıyor, gençlere önem veriyor, insanları işten çıkarmıyor, siyasi polemiklere girmiyor" ifadeleriyle yanıtladı.

Anketin sonuçlarını değerlendiren BUPAR Başkanı Erdal Akaltun, "Yavaş, üç yıllık görev süresinde yaptıkları ve yapmadıkları ile vatandaşların güvenini kazanmıştır" dedi.

tartışmaların ardından ankarada mansur yavaş anketi