Tartıştığı Esnafı 12. Kattan Attı: 1 Yıl 5 Ay Hapis Cezası

TAKİP ET

Tartıştığı esnaf İlyas Demirci'yi 12. kattan atan Çağdaş Boyalı'ya 1 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

22 Şubat 2021'de akşam saatlerinde İstanbul Şişli'de bir ticaret merkezinde meydana gelen olayda Çağdaş Boyalı (21), tartışığı esnaf İlyas Demirci'yi 12. kattan aşağı attı. İlyas Demirci şans eseri 11. kata düştü. Vücudunda kırıklar oluşan İlyas Demir hastaneye kaldırıldı.

Gözaltına alınan Çağdaş Boyalı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve hakkında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İlyar Demirci'nin avukatı Enver Kibiroğlu "İddianamede anlatılan sanığın eylemi kasten öldürme teşebbüs suçunu oluşturmuş" dedi ve Boyalı'nın bu suçtan cezalandırılmasını talep etti. Çağdaş Boyalı'nın avukatı ise Demirci'nin Boyalı'ya küfür ettiğini ve tokat atarak merdivenlere ittiğini belirterek "Müvekkilim meşru müdafaa sınırları içerisinde hareket etmiştir" dedi ve beraatını talep etti.

Çağdaş Boyalı hakkında "haksız tahrik altında kasten yaralama" suçundan iyi hal indirimi yapılarak 1 yıl 5 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

tartıştığı esnafı 12. kattan attı 1 yıl 5 ay hapis cezası