'Tatar Bayraklarının Kırım'da Yeniden Dalgalanacağından Kimsenin Şüphesi Olmasın'

TAKİP ET

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, 26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü için bir açıklama yaptı.

26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, "Yakın gelecekte Rus işgalcilerden kurtarılan Kırım’da Ukrayna devlet bayrağının ve Kırım Tatar milli bayrağının yeniden ve sonsuza kadar dalgalanacağından kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

QHA'dan Anife Bilal'in haberine göre Çubarov mesajında "KTMM adına, Kırım Tatar halkını, tüm Ukrayna vatandaşlarını, Kırım Tatar diasporasının Kırım Tatar Bayrak Günü’nü kutluyorum. Yakın gelecekte Rus işgalcilerden kurtarılan Kırım’da Ukrayna devlet bayrağının ve Kırım Tatar milli bayrağının yeniden ve sonsuza kadar dalgalanacağından kimsenin şüphesi olmasın. Kırım, Ukrayna’dır. Yaşasın Kırım! Yaşasın Kırım Tatar halkı! Ukrayna’ya Şan Olsun!" ifadelerini kullandı.

"Kırımlı Siyasi Tutsakların Özverileriyle Gurur Duyuyoruz"

Kırım Tatar bayrağının Tatarların ve Ukraynalıların Rus işgalcilere karşı yürütülen ortak mücadelenin bir simgesine dönüştüğünü belirten Çubarov, "Kırım Tatar Bayrak Günü’nde, geçici Rus işgal altında bulunan Kırım’da yaşayan ve Ukrayna’ya sadık kalan Kırım Tatarları, Ukrainlere ve tüm Ukrayna vatandaşlarına desteğimizi sunuyoruz. Rus işkence odalarının inanılmaz derecede zor ve insanlık dışı koşulları altında tutumlarına bağlı kalan Kırımlı siyasi tutsakların özverileriyle gurur duyuyoruz. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve bölgesel savunma birlikleri askerlerine, gönüllülere, Ukrayna devletinin Rus işgaline karşı savunması sırasında sergiledikleri cesaret ve özveri için teşekkür ediyoruz. Kırım Tatarlarının, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve bölgesel savunma birlikleri saflarında onur ve haysiyetle hizmet etmelerinden gurur duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

tatar bayraklarının kırım yeniden dalgalanacağından kimsenin şüphesi olmasın Refat Çubarov Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov