Tatar-Erdoğan Görüşmesi: KKTC'nin Hak ve Menfaatleri Kırmızı Çizgidir

TAKİP ET

İki Türk devletinin cumhurbaşkanlarının yaptığı görüşmenin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "KKTC'nin hak ve menfaatleri kırmızı çizgidir. KKTC her zaman yanında Türkiye'yi görecektir. Kimsenin KKTC'nin hak ve menfaatlerini aşındırması söz konusu olamayacaktır" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 27-29 Nisan'da Birleşmiş Milletler öncülüğünde Cenevre'de KKTC, haydut Rum yönetimi (GKRY) ve Ada'daki garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla düzenlenecek 5+1 formatındaki gayriresmî Kıbrıs konulu konferans öncesinde fikir alışverişi yapmak üzere Türkiye'ye geldi.

AKP Sözcüsü Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın ikili görüşmesine ait fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin her zaman KKTC'nin destekçisi olduğunu belirten Çelik, "Türkiye her zaman ve her şart altında KKTC’nin yanındadır ve Kıbrıs Türk davasının savunucusudur. KKTC’nin egemenlik haklarını ve menfaatlerini gaspetmeye çalışan siyaset tarzları ve diplomatik girişimler meşru değildir ve asla kabul görmeyecektir" dedi.

"KKTC her zaman yanında Türkiye’yi görecektir"

Kıbrıs Sorunu'na çözüm konusunda Türkiye ve KKTC'nin yapıcı tutum sergilediğini ifade eden Çelik, "Her meşru çözüm girişiminde KKTC ve Türkiye her zaman en yapıcı siyaseti ortaya koymuştur. Ama bunun karşılığında hiçbir yapıcı siyaset görmemiştir. Yunanistan ve GKRY aşırı talepler dışında masaya bir şey getirmemiştir. KKTC’nin hak ve menfaatleri kırmızı çizgidir. KKTC her zaman yanında Türkiye’yi görecektir. Kimsenin KKTC’nin hak ve menfaatlerini aşındırması söz konusu olamayacaktır" ifadelerini kullandı.

KKTC Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Tayyip Erdoğan Türkiye Türkiye-KKTC Yunanistan Kıbrıs GKRY Ömer Çelik AKP AKP Sözcüsü