Tatar İçtimai Merkezi Başkanı'nın Evine Polis Baskını

TAKİP ET

Tataristan'ın başkenti Kazan'da bulunan Bütün Tatar İçtimai Merkezi Başkanı Farit Zakiyev'in evine polis tarafından baskın düzenlendi.

Tataristan’ın başkenti Kazan’da Bütün Tatar İçtimai Merkezi Başkanı Farit Zakiyev’in evine polis tarafıdan baskın düzenlendi. Tataristan’da uzun bir süredir baskılara maruz kalan  Zakiyev, evinde polis tarafından sorgulandı.

Rusya'nın Tataristan’da aşırılıkçı oluşum ilan ederek yasaklamaya çalıştığı Bütün Tatar İçtimai Merkezine baskılar dinmiyor. Zakiyev, evine düzenlenen baskın sırasında Rus polisinin sert müdahalesine maruz kaldı.

Ayrıca, Zakiyev'in avukatı  Aleksey Zlatkin'in de eve girmesine polis engel oldu. Avukatın "Neden içeri girmeme izin vermiyorsunuz" sözlerine ise polis herhangi bir cevap vermedi. 

Daha önce de merkezin kapatılmasını protesto etmek üzere açlık grevi yapan Bütün Tatar İçtimai Merkezi Başkanı Zakiyev, Tataristan’daki baskılara yönelik ise ”Tatar İçtimai Merkezinin haksız yere yargılandığını bütün dünya bilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

tatar içtimai merkezi başkanı kazan tataristan farit zakiyev baskın polis rus rusya rus polisi baskı yasak