Tayland'da Translar, İzinsiz Çalıştıkları Gerekçesiyle Filipinli Translara Saldırdı

TAKİP ET

Tayland'da translar, bölge anlaşmazlığı ve izinsiz çalıştıkları gerekçesi ile Filipinli translara saldırdı. O anlar sosyal medyadan canlı yayınlandı.

Bangkok'un Sukhumvit Yolu bölgesinde translar arasında şiddetli bir kavga yaşandı. Taylandlı translar, Filipinli transların müşterilerini çaldıkları, bölge anlaşmazlığı yaşadıkları ve izinsiz çalıştıklarını öne sürerek saldırdı.

Taylandlı 100'den fazla trans birey, Filipinler'den transların geldiği haberini duyunca, kaldıkları otelin önünde toplandı. Polis ekipleri de olay yerine sevk edildi. Taylandlı kalabalık grubun linç etmek istediği Filipinli translar güvenlik önlemleri eşliğinde otelden çıkarılmak istendi. Ancak Taylandlı translar, Filipinlileri görür görmez öfkeye kapılarak saldırmaya başladı. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken kimileri polise saldırdı, kimileri ise duvarlara tırmanarak eline geçen ne varsa fırlatıp darp ettiği kişilerin üzerine bastı.

Çatışmanın, Filipinli transların gerekli vize ve izinler olmadan çalıştıkları için çıktığı öğrenildi. Gözaltına alınan trans bireylerin karakola götürüldüklerinde öfkeli kalabalık tarafından darp edildiği görüldü.

'Herkese Adaletin Sağlanacağına Dair Güvence Verdik'

Lumpini Polis Karakolu amiri Polis Albay Yingyot Suwanno, "Çok sayıda trans işçinin toplandığı ihbarı üzerine polis, şiddetin daha fazla önlenmesi için Soi Sukhumvit 11'deki lokasyonun güvenliğini sağlamak üzere görevlendirildi. Memurlar normal prosedür gereği silahlıydı. Durumu iyi idare ettiler ve kalabalığı kontrol altında tuttular. Bu olaya karışan kişiler ifadeleri alınmak üzere polis merkezine çağrıldı. Herkese adaletin sağlanacağına dair güvence verdik ve buna göre karar vereceğiz. Şu anda şüphelileri ve şikayette bulunanlardan bazılarını sorguluyoruz ve kimliği tespit edilen herkesi daha ileri sorgulamalar için çağıracağız." açıklamasında bulundu.

Tayland travesti trans filipinli kavga