Tayland'da Demokrasi Yanlıları OHAL'i İptal Ettirdi

TAKİP ET

Tayland'da geçen hafta ilan edilen olağanüstü hal yasası uzun süredir sokakta olan demokrasi yanlısı eylemcilerin baskısı sonucu iptal edildi.

Tayland'da uzun süredir devam eden demokrasi yanlısı protestolar üzerine geçtiğimiz hafta ilan edilen olağanüstü hal yasası göstericilerin baskısı sonucu iptal edildi.

OHAL'e Karşı Her Gün Yürüyeceklerini Söylediler

Bangkok'ta 19 Eylül'de 50 bin kişinin katılımıyla 2014'ten bu yana ülkedeki en kalabalık protestoyu gerçekleştiren muhalifler, en son 14 ve 15 Ekim'de büyük çaplı gösteriler düzenledi. Son protestoların ardından hükumet, 15 Ekim'de Bangkok'ta olağanüstü hal ilan ederek beşten fazla kişinin toplanmasını yasakladı. Kararı dinlemeyen ve aynı gün Bangkok'ta sokaklara dökülen protestocular, gösterilere her gün devam etmeyi planladıklarını açıkladı.

Başbakan Konuşurken Yürüyüş Başladı: Anlaşmaya Yanaşmadılar Bile

Başbakan Prayut Çan-oça televizyondan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında protestoculara seslenerek siyasi gerilimi azaltmalarını istemiş ve karşılığında olağanüstü hal yasasını iptal etme sözü vermişti. Başbakanın konuşmasının yayınlandığı sırada Bangkok'ta yürüyüşe başlayan ve polis barikatlarını yıkarak Başbakanlık binasına yürüyen protestocular, olağanüstü halin kaldırılması kararının yetersiz olduğunu belirterek, Başbakan Prayut'a üç gün içinde istifa etmesi çağrısında bulunmuştu.

Göstericiler Kazandı

Son olarak Tayland Resmi Gazetesi'nde yayımlanan bildiride ise "14 Ekim'den bu yana başkent Bangkok'ta düzenlenen kitlesel protestolara karşı 15 Ekim'de alınan ve başkent Bangkok'ta beşten fazla kişinin toplanmasını yasaklayan olağanüstü hal kararının, yerel saatle 12.00'den itibaren kaldırıldığı" ifade edildi.

tayland demokrasi yanlısı halk göstericiler ohali iptal ettirdi ohal taylandlılar kazandı yürüyüş protesto ohal iptal ettirildi başbakan anlaşmak istedi halk ağır cevap verdi taylandda protestolar devam ediyor göst