Tayyip Erdoğan Koltuğa Kuruldu, AB Komisyonu Başkanı Ayakta Şaşakaldı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i kabul etti. Kabul sırasında Erdoğan ve Michel, karşılıklı duran iki koltuğa otururken Ursula Hanım ayakta şaşakaldı.

Standart bir protokol düzenlemesine göre kimin nereye oturacağı saatler ve hatta günler öncesinden belirlenir. Ancak bugün Saray'da belli ki bunun aksine bir durum söz konusuydu.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Kabul sırasında Erdoğan, Michel'i de yanına alarak salonun baş köşesinde karşılıklı duran iki koltuğa kuruluverdi. Von der Leyen'i adeta görmezden gelen Erdoğan günün yorgunluğuyla olsa gerek çöktüğü koltukta bir an için rahatlayarak durumun farkına varmadı. Bu esnada von der Leyen ise neye uğradığını şaşırarak ayakta kaldı. Tek diyebildiği şey "Ehm !?" oldu. Tayyip Erdoğan'a manalı bir bakış atması kafi gelmeyince Ursula Hanım nispeten kenarda kalan bir koltuğa ilişmek zorunda kaldı. 

Avrupa'da gündem yaratan bu görüntüler üzerinden kadın haklarına ilişkin Türkiye'ye göndermeler yapılırken Tayyip Erdoğan'ın umursamaz tavrna binaen Türkiye-AB ilişkilerinin özeti olarak von der Leyen'in "Ehm" tepkisi gösterildi.

 

Tayyip Erdoğan Ursula von der Leyen Charles Michel Avrupa Birliği Komisyonu Avrupa Birliği Komisyonu başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan Protokol Avrupa Birliği Konseyi Avrupa Birliği Konseyi Başkanı ehm Türkie-AB ilişkil